Μια μέρα σε ένα σχολείο της Φινλανδίας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/06/2014 - 11:04 | Author: Newsroom Ipaidia

Συχνά ακούγεται πως το Φιλανδικό εκπαιδευτικό σύστημα είναι από τα καλύτερα του κόσμου. Τι είναι όμως αυτό που το κάνει ξεχωριστό; Πόσο διαφέρει από το δικό μας;

Τι μαθήματα διδάσκονται; Δίνει ευκαιρίες στους εκπαιδευτικούς να καινοτομήσουν; Τι μέσα έχουν στη διάθεση τους; Ποιος ο ρόλος των μαθητών;

Με τα ερωτήματα αυτά ίσως να έχετε έρθει αντιμέτωποι πολλές φορές.

Είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ τη Φινλανδία στα πλαίσια του προγράμματος ενδουπηρεσιακής κατάρτισης Comenius. Ήταν μια όμορφη εμπειρία, που μου έδωσε την ευκαιρία να δω από κοντά τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων εκεί. Αυτή την εμπειρία θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας με το βίντεο που ακολουθεί. Το σχολείο που θα δείτε είναι το Juvanpuiston Koulu στην περιοχή Espoo, σε απόσταση αναπνοής από το Ελσίνκι.

Ευχαριστώ πολύ την κυρία Yvonne Scherphof για την συνδρομή της στην αγγλική μετάφραση. Τις ευχαριστίες μου επίσης για τη 2η μελωδία “You And Me In Paradise” στον Nicolai Heidlas.

How is the daily life at a Finnish school for the students? Watch the video to see how the school building from inside is, what kind of lessons the students have and what kind of materials are being used for teaching.
Special credits to Ms Yvonne Scherphof for her help with the english translation.
Also special credits for the second melody “You And Me In Paradise” – to Nicolai Heidlas.

Loading...


  • europalso   ideascentral