Τραγική εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στο Ευρωπαϊκό σχολείο, με τους μικρούς μαθητές να αναγκάζονται να κάνουν μάθημα, σε όποιο χώρο υπάρχει διαθέσιμος.

Σύμφωνα με τους γονείς, αλλά και το εκπαιδευτικό προσωπικό, οι μικροί μαθητές πλέον δεν χωράνε πουθενά, με συνέπεια να αναγκάζονται να κάνουν μάθημα στα καμαρίνια, στη σκάλα, στην αίθουσα εκδηλώσεων, ακόμη και στο γραφείο της υποδιευθύντριας, η οποία μετακομίζει από εκεί για κάποιες ώρες, θελοντας να εξυπηρετήσει την κατάσταση.

Και όλα αυτά την ώρα που η φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για το σχολείο και ειδικά για τις δύο τελευταίες τάξεις, καθώς Επιθεωρητές από την Ε.Ε. θα επισκεφτούν τους μαθητές, προκειμένου να χορηγήσουν την ανάλογη πιστοποίηση που παρέχεται στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα.

Το απίστευτο θέμα είχε αποκαλύψει το CretePlus.gr στις 5 Δεκέμβρη. Τότε είχε επισημανθεί ότι την ώρα που η Περιφέρεια Κρήτης και ο Περιφερειάρχης, έκανε και συνεχίζει να κάνει αγώνα προκειμένου να κρατηθεί η έδρα του ENISA στην Κρήτη, το Υπουργείο Παιδείας δυναμιτίζει την παραμονή του Οργανισμού στο νησί, αφού αδιαφορεί προκλητικά για τα άλυτα προβλήματα που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια το Ευρωπαϊκό Σχολείο στην Αγία Τριάδα στο Ηράκλειο, που δημιουργήθηκε λόγω της λειτουργία του ENISA.