Προβληματισμό προκαλούν οι εικόνες  που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Μαθητές και καθηγητές μέσα σε κουβάδες και λίμνες νερών, προσπαθούν να κάνουν το μάθημα τους, αλλά αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο, με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Οι εικόνες ντροπής που δείχνουν έλλειψη προγράμματος συντήρησης, έρχονται να «κουμπώσουν» και με το πρόβλημα θέρμανσης, που καταγράφτηκε πριν από μερικές ημέρες. Είναι ίσως η πρώτη φορά, τα τελευταία τουλάχιστον χρόνια, που το ίδρυμα, αντιμετωπίζει πρόβλημα θέρμανσης και μάλιστα σε κεντρικά κτίρια, που φιλοξενούν μεγάλο αριθμό αιθουσών και γραφείων όπως είναι το κτίριο Παπαστράτος, αλλά και στο κτίριο του πρώην Γαλλικού Ινστιτούτου που ανήκει στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών.

Και τα προβλήματα δεν σταματούν εκεί. Διαγωνισμός που έπρεπε να προκηρυχθεί για τη φύλαξη των κτιρίων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας πριν από έξι μήνες, βγήκε στον αέρα μόλις πρόσφατα και εκτιμάται ότι δεν θα έχει ολοκληρωθεί πριν το Μάιο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού του ιδρύματος.

Πηγές αναφέρουν ότι φέτος καθυστέρησε η προκήρυξη διαγωνισμών. Το παραπάνω σε συνδυασμό με λάθη που εντοπίστηκαν σε όρους διαγωνισμών και με την πρακτική εργολάβων που προχωρούν σε προσφυγές σε βάρος των αποτελεσμάτων διαγωνισμών, έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχουν μόνιμοι ανάδοχοι που θα αναλάβουν τις εργολαβίες.