"Με ευθύνη του ΠΑΜΕ δεν έχει απεργιακή απόφαση η ΕΛΜΕ Ηρακλείου"

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔23/02/2019 - 13:17 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

ΤΟ ΠΑΜΕ/Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών έβαλε πάλι φραγμό στη λήψη απεργιακής απόφασης στο ΔΣ της ΕΛΜΕ

της Αγωνιστικής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών ν. Ηρακλείου

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι το ΠΑΜΕ/ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΒΑΛΕ ΠΑΛΙ ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΗ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΑΓΩΝΑ στη Γ.Σ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου (Πέμπτη 21/2): ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ την ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ που ΚΑΤΑΘΕΣΑΜΕ η οποία είχε δυο σκέλη:

α) 48ωρη απεργία(14και 15 Μάρτη)

β) 24ωρη απεργία στις 14 Μάρτη, αν δε βγαίνει απόφαση για τη 48ωρη απεργία.

Και πάλι το ταξικό(!) και αγωνιστικό ΠΑΜΕ έδειξε πως είναι άλλα τα λόγια του κι άλλες οι πράξεις του. Τίμησε την καρέκλα του αντιπροέδρου που πήρε αλληλοψηφιζόμενο από τις τρεις παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού με την ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ της ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ(!) που καταθέσαμε.

Σημειώνουμε ότι η απεργιακή πρόταση που καταθέσαμε εμπεριείχε και την πρόταση του ΠΑΜΕ (!) για 24ωρη απεργιακή στις 14 Μορτή.

Έτσι, το ΠΑΜΕ/ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, για να δικαιολογήσει τα… αδικαιολόγητα και να ΜΗ ΦΑΝΕΙ ότι ξανά ΕΒΑΛΕ ΦΡΑΓΜΟ στη λήψη απεργιακής απόφασης, κατέφυγε στο γνωστό του ΤΑΚΤΙΚΙΣΜΟ: ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΕΝΙΑΙΑ(!) το ΠΛΑΙΣΙΟ της παράταξης του και την ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ του ΠΡΟΤΑΣΗ(!) και τα ψήφισε αυτάρεσκα, ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ εντελώς για την ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ του σωματείου μας, το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα της ομοσπονδίας και ως εκ τούτου καθορίζει, σε μεγάλο βαθμό, τη λήψη απόφασης στη Γ.Σ της ΟΛΜΕ

Για την πληρέστερη κατανόηση των γεγονότων, διευκρινίζουμε ότι, επειδή δεν υπήρχε μαζικότητα στη ΓΣ, αποφασίστηκε από τα παρόντα μέλη του Δ.Σ να γίνει διευρυμένο Δ.Σ της ΕΛΜΕ, με την παρουσία των κάποιων παρευρισκόμενων συναδέλφων.

Από το Δ.Σ ΑΠΟΥΣΙΑΖΑΝ οι εκπρόσωποι της Π.Ε.Κ ή ΠΑΣΚ(2 μέλη), ενώ εμφανίστηκαν, με μεγάλη καθυστέρηση, ο ένας από τους δυο εκπροσώπους της ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ/ΣΥΝΕΚ και η εκπρόσωπος της παράταξης ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ.

Αφού έγινε πολύωρη συζήτηση και ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΑΜΕ την ΑΠΟΥΣΙΑ των τριών προαναφερόμενων παρατάξεων, τονίσαμε ότι εσκεμμένα οι τρεις αυτές παρατάξεις (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ/ΣΥΝΕΚ, ΠΕΚ και ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ) είχαν αναβάλει το Δ.Σ της ΕΛΜΕ τη Δευτέρα, με στόχο να είναι απομαζικοποιημένη η Γ.Σ και , στο όνομα αυτής της απομαζικοποίησης, να μη γίνει Δ.Σ ούτε την Πέμπτη…Πρόκειται για μια τακτική υπονόμευσης όλων των συλλογικών οργάνων , με στόχο να μη λαμβάνεται καμία αγωνιστική απόφαση, εν όψει μάλιστα των επερχόμενων εκλογών, τις οποίες επιδιώκει να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, διασφαλίζοντας την κινηματική απραξία και σιγή..

Τη διαδικασία του εκφυλισμού των συλλογικών διαδικασιών που τηρεί σταθερά η κυβερνητική παράταξη ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ, με τους συνοδοιπόρους της ΠΕΚ και ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ, συμπλήρωσε… το ΠΑΜΕ, στερώντας από το σωματείο μας τη δυνατότητα της υποστήριξης μιας απεργιακής απόφασης στη Γ,Σ της ΟΛΜΕ το Σάββατο.

Απέναντι στους τακτικισμούς, τους φιλοκυβερνητικούς και τους καλυμμένους με μπόλικη ταξικότητα … και αριστεροσύνη

Απέναντι στις μεθοδεύσεις- που έχουν άλλο προκάλυμμα, αλλά παράγουν το ίδιο παραλυτικό αποτέλεσμα στο σωματείο- να ΑΝΤΙΤΑΞΟΥΜΕ την σθεναρή μας ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και την ΤΑΞΙΚΗ μας ΕΝΟΤΗΤΑ, βασισμένη στη στέρεη λογική της αναγκαιότητας της συλλογικής πάλης, αναγκαιότητα που απαιτεί αγωνιστική συνέπεια λόγων και πράξεων.

ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ-ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ
ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΜΕΣΑ ΠΑΛΗΣ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΜΑΣ.

ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ:

ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗ-ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΗ-ΑΠΟΛΥΣΗ
ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ-ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΜΟΝΙΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ-ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΕ ΤΟ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.
ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΜΟΝΙΜΩΝ-ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ
ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΥΓΕΙΑ-ΑΣΦΑΛΙΣΗ-ΣΥΝΤΑΞΗ
ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΑΡΩΝΕΙ Η ΜΝΗΜΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ.
ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ
ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ-ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

ΟΙ ΕΝΩΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ.

Loading...
  • europalso   ideascentral