Με εκλογές οι νέοι Διευθυντές Εκπαίδευσης

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/11/2015 - 16:09 | Author: Newsroom Ipaidia
«Κριτήριο η 15ετής τουλάχιστον προϋπηρεσία για την επιλογή των στελεχών της εκπαίδευσης» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή για την επιλογή των στελεχών στην εκπαίδευση.
Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης περί κομματικοποίησης χαρακτήρισε “υποκριτική την περί κομματικοποίησης ρητορεία του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.” εξηγώντας ότι «εμείς δεν διορίσαμε διευθυντές σχολείων, εμπιστευτήκαμε την κρίση των εκπαιδευτικών, έγινε ψηφοφορία και επελέγησαν οι διευθυντές των πρωτοβάθμιων σχολικών μονάδων. Αυτό δεν είναι κομματικοποίηση».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει ψηφίσει νομοσχέδιο, με το οποίο προβλέπει ότι ανάλογη διαδικασία θα ακολουθηθεί για την εκλογή των διευθυντών εκπαίδευσης, πενήντα οκτώ πρωτοβάθμιας και πενήντα οκτώ δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε όλη την χώρα. Θα ψηφίσουν οι εκλεγέντες από όλους τους εκπαιδευτικούς διευθυντές και υποδιευθυντές των σχολείων για να εκλέξουν τους διευθυντές εκπαίδευσης.»

Η όλη διαδικασία αναμένεται μετά την απόφαση του ΣτΕ στην προσφυγή Διευθυντών Σχολείων για το νέο νόμο επιλογής στελεχών.

dictyo.gr

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso