Μαχόμενη Δευτεροβάθμια – Άμεσο εργασιακό μέλλον εκπαιδευτικών.

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔03/09/2013 - 19:20 | Author: Newsroom Ipaidia
Δυστυχώς, αυτά που θα εκθέσουμε παρακάτω συζητούνται εκτενώς στα επιτελεία του υπουργείου Παιδείας, Οικονομικών και διοικητικής Μεταρρύθμισης.Δείτε , πώς θα έχει διαμορφωθεί , το καθεστώς εργασιακής μας δουλείας μέχρι την αρχή του έτους 2016.
1.Μέχρι το 2015, 30 χιλιάδες απολυμένοι εκπαιδευτικοί, με θύματα τους παλιότερους συναδέλφους, διορισμένους με επετηρίδα.Το πραξικόπημα της άθλιας μοριοδότησής του διορισμού τους , με 5 μόνο μόρια,σε αυτό αποσκοπούσε.
Ποιό τέρας θα τολμήσει να κουρελιάσει το ΦΕΚ διορισμού των συναδέλφων αυτών ,που δουλεύουν με το δικαιότερο, δημοκρατικότερο , το πιο αξιοκρατικό και αδιάβλητο σύστημα διορισμού, δεν ξέρουμε.Μένει να το δούμε και αυτό.
Ας θυμήσουμε στους αναγνώστες σας ότι μιλάμε για εκπαιδευτικούς που ξόδεψαν χρόνια ως ωρομίσθιοι και αναπληρωτές και υπηρέτησαν σε δυσπρόσιτα σχολεία, πλήρως καταρτισμένοι με τριμηνιαίες εισαγωγικές επιμορφώσεις και άπειρες δειγματικές διδασκαλίες.Πολλοί έμπειροι ,σε σχέση με τους συναδέλφους που έχουν διοριστεί μετά από έναν πεντάωρο πανελλήνιο διαγωνισμό και πριμοδοτούνται, κατά αναίσχυντο τρόπο, με 30 μόρια.*Είναι αυτοί με καλύτερους μισθούς πείνας και θα πρέπει να διωχθούν.
2.Κατάργηση του εφάπαξ την προσεχή τριετία.
3.Εθνική πλήρης σύνταξη 330 για όλους όσους συμπληρώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από το τέλος του 2016 και μετά.Μειωμένη σύνταξη (με συμπλήρωση 25ετίας) γύρω στα 150 ευρώ.
4.Μείωση μισθού 20% από την αρχή της επόμενης σχολικής χρονιάς.
5.Καθυστέρηση εφαρμογής της αξιολόγησης εκπαιδευτικού δυναμικού για μια τριετία.Έμφαση στη αξιολόγηση της σχολικής μονάδας πρώτα.
6.Περιορισμός, κατά δύο εβδομάδες- των θερινών διακοπών.
7.Αύξηση ωραρίου στις 23 ώρες εβδομαδιαίως για όλους, πλην των κατεχόντων θέσεις ευθύνης.
8.Περαιτέρω υποβάθμιση της διδασκαλίας των ξένων γλωσσών.
9.Πολλαπλές επεμβάσεις στο ωρολόγιο πρόγραμμα με μειώσεις ωρών μαθημάτων Α' ομάδας.
10.Αύξηση, σε 30 , του αριθμού μαθητών ανά τμήμα.
Θα τους αφήσουμε να σχεδιάζουν αυτήν την κόλαση για εμάς ή θα αντιδράσουμε επιτέλους;
*Και αυτή τη στιγμή που γράφουμε, υπάρχουν εν εξελίξει διεργασίες για την άρση της άδικης μοριοδότησης των διορισμένων με επετηρίδα.Διάχυτη είναι η αισιοδοξία πως θα διορθωθεί αυτή η λανθασμένη αποτίμηση και θα αναγνωριστεί η πολύχρονη προσφορά των συναδέλφων.Μέσα Σεπτεμβρίου, κύκλοι του υπουργείου, μιλούν για αποκατάσταση της αρρυθμίας αυτής, με επικρατέστερη ρύθμιση την ισόποση μοριοδότηση των 30 μορίων.
Μαχόμενη Δευτεροβάθμια • Βάσεις 2020 - Εκτιμήσεις: Σε ποιές σχολές αναμένεται πτώση

  Το ipaidia.gr στο google news

  Τελευταίες Ειδήσεις

  Ειδήσεις και εκτιμήσεις για τις βάσεις 2020  • ideascentral

   europalso