Το lockdown που αφορά και στην εκπαίδευση σε συνδυασμό με την απαγόρευση κυκλοφορίας άνοιξαν «πόρτες» στους διαρρήκτες που χτυπούν οπουδήποτε δεν υπάρχει κόσμος. Ιδιαίτερη προτίμηση φαίνεται πως έχουν στα  που, εκτός από έρημα, είναι και αφύλακτα.

Οι εκπαιδευτικοί που πήγαν το πρωί της Δευτέρας στο Γενικό Λύκειο του Αμπελώνα Λάρισας, διαπίστωσαν ότι κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου είχαν εισβάλει άγνωστοι «ποντικοί» στο σχολείο σκαρφαλώνοντας από παράθυρο σε μπαλκόνι και είχαν αρπάξει από το εσωτερικό του τον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό που είναι απαραίτητος για την εκπαιδευτική διαδικασία. Για τον εντοπισμό των δραστών διενεργούν έρευνες οι αστυνομικοί του τμήματος Τυρνάβου.

Κλοπές και σε σχολεία του Αγρινίου

Σημαντικές ζημιές προκάλεσαν οι άγνωστοι που τρύπωσαν στα κτίρια όπου στεγάζονται το 5ο και 12ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου και έκλεψαν πολύτιμο εκπαιδευτικό υλικό. Τις διαρρήξεις ερευνά η Ασφάλεια και η Εγκληματολογική υπηρεσία πήρε αποτυπώματα σε μια προσπάθεια να ταυτοποιηθούν οι δράστες. Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Περιφερειακής Ενότητας Αγρινίου-Θέρμου κατήγγειλε με ανακοίνωση του τις κλοπές και τους βανδαλισμούς στις σχολικές μονάδες και επισημαίνει ότι υπάρχουν προβλήματα ασφάλειας, λόγω της έλλειψης φύλαξης και του ελάχιστου φωτισμού.