Κορoνοϊός: Τι θα γίνει με τους μαθητές του Κολλεγίου που επιστρέφουν από το Λονδίνο

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔28/02/2020 - 17:40 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Με ναυλωμένη πτήση από το Κολλέγιο Αθηνών επιστρέφουν σήμερα οι μαθητές του σχολείου που βρίσκονταν σε εκδρομή στο Λονδίνο με την κόρη της 40χρονης, η οποία βρέθηκε θετική στον κορονοϊό και νοσηλεύεται σε ειδικό θάλαμο στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Στο Λονδίνο έχουν παραμείνει η κόρη της 40χρονης και άλλος ένας μαθητής.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, στο αεροδρόμιο τους μαθητές θα τους περιμένει ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ το οποίο θα τους ενημερώσει για το τι πρέπει να κάνουν και θα τους συμβουλεύσει να μείνουν σπίτι τους και να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και τις επαφές με άλλα άτομα.
Όλα αυτά εν αναμονή των αποτελεσμάτων των εξετάσεων στις οποίες έχουν υποβληθεί οι δύο μαθητές που έχουν μείνει στο Λονδίνο.
Αν τα δείγματα από τους δύο αυτούς μαθητές βγουν θετικά, τότε και οι υπόλοιποι θα κληθούν από τον ΕΟΔΥ να δώσουν δείγμα προς εξέταση.

Σκοπός του ταξιδιού των περίπου 100 μαθητών του Κολλεγίου στην αγγλική πρωτεύουσα ήταν να επισκεφτούν πανεπιστήμια από το International Baccalaureat (IB).

«Όλα ήταν ήρεμα μέχρι και χθες το απόγευμα, όταν μάθαμε πως η γυναίκα που νοσηλεύεται στο Αττικό ως φορέας του ιού, είναι μητέρα κοριτσιού που συμμετέχει στην εκδρομή» λέει στο protothema.gr γονέας που επιθυμεί να διατηρηθεί η ανωνυμία του. Όπως ήταν αναμενόμενο δημιουργήθηκε αναστάτωση. Οι μαθητές που επέστρεφαν στο ξενοδοχείο τους χθες αργά το απόγευμα ειδοποιήθηκαν από τους συνοδούς τους ότι πρέπει να πάνε στα δωμάτιά τους και να παραμείνουν εκεί ωσότου έρθουν γιατροί για να τους εξετάσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελληνικές Αρχές ήρθαν σε επαφή με τις αντίστοιχες Βρετανικές προκειμένου να κινηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Ειδοποιήθηκε γιατρός ο οποίος επισκέφτηκε το νεαρό κορίτσι στο δωμάτιο του προκειμένου να πάρει δείγμα, ενώ όλοι οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στο ταξίδι ειδοποιήθηκαν να παραμείνουν απομονωμένοι στα δωμάτιά τους.

Κορονοϊός: Ποιά σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη 3/3

Κορονοϊός: Αναστέλλονται όλες οι σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό

Κορονοϊός: Στο υπουργείο Υγείας αυτήν την ώρα η Νίκη Κεραμέως

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: