Κορονοϊός – Έρευνα: Οι μισοί υγειονομικοί κόλλησαν από τα παιδιά τους

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔21/11/2020 - 12:45 | Author: Newsroom Ipaidia

Μια νέα έρευνα για τον κορονοϊό, έδειξε πως οι μισοί υγειονομικοί κόλλησαν από τα παιδιά τους, όπως αποκάλυψε ο υπεύθυνος του κέντρου αναφοράς του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Σίμος Μεταλλίδης κατά τη διάρκεια συνεδρίασης για την πανδημία του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη.

Η πλειονότητα των γιατρών και των νοσηλευτών που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, κόλλησαν από τα παιδιά τους και όχι από κάποιον ασθενή τους, όπως αποκάλυψε ο υπεύθυνος του κέντρου αναφοράς του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Σίμος Μεταλλίδης κατά τη διάρκεια συνεδρίασης για την πανδημία του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, οι λοιμωξιολόγοι και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, αναφέρθηκαν σε νέα έρευνα που αποδεικνύει ότι η διασπορά του κορονοϊού οφείλεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό στα παιδιά.

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος έφερε μάλιστα το παράδειγμα του Ισραήλ και της Σλοβενίας, όπου παρατηρήθηκε, ότι μόνο όταν έκλεισαν τα σχολεία όλων των βαθμίδων, μειώθηκαν τα κρούσματα κορονοϊού στην κοινότητα και το lockdown απέδωσε. Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, αυτή η πληροφορία δεν ήταν έως τώρα γνωστή «διότι όλοι παγκοσμίως προσπαθούσαν να κρατήσουν την κοινωνία και την οικονομία ανοιχτή».

Από την πλευρά, ο υπεύθυνος του κέντρου αναφοράς του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Σίμος Μεταλλίδης, τόνισε ότι «οι μισοί υγειονομικοί από αυτούς που νόσησαν, κόλλησαν κορονοϊό από τα παιδιά τους» και χαρακτήρισε το μέτρο του κλεισίματος των σχολείων «πολύ δύσκολο ως προς την υλοποίησή του αλλά απολύτως ορθό». • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !  • express

   europalso

  Enter your email address: