Κυριάκος Μητσοτάκης: Γιατί ανοίξαμε τα δημοτικά σχολεία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔26/05/2020 - 09:11 | Author: Newsroom Ipaidia

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά το τέλος της καραντίνας στον τηλεοπτικό σταθμό Star Channel, o πρωθυπουργός εξήγησε τους λόγους που η κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξει τα .

Τελευταίες ειδήσεις για την Παιδεία στο ipaidia.gr

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι ουσιαστικό επιχείρημα για να μην ανοίξουν δεν υπήρχε και υπογράμμισε ότι αν ακολουθούσε τις δημοσκοπήσεις δεν θα το αποφάσιζε, αλλά θα ήταν λάθος απόφαση. O κ. Μητσοτάκης είπε ότι πήρε την απόφαση μετά τις εισηγήσεις των ειδικών. Επεσήμανε ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να πάνε τα παιδιά στο , εξηγώντας ότι έξι μήνες (αν δεν άνοιγαν) είναι μεγάλο το διάστημα απουσίας από τις σχολικές αίθουσες. Πρόσθεσε δε πως οι ανισότητες εμβαθύνονται με τα κλειστά . Υπογράμμισε δε ότι κατά την επίσκεψή του το πρωί συνομίλησε με μικρά παιδιά τα οποία είχαν κατανοήσει την ανάγκη αποστάσεων και υγιεινής.

«Έχω μία υποχρέωση απέναντι στα παιδιά και τους γονείς τους να επανέλθουν τα παιδιά σε μία σχολική κανονικότητα» είπε και τόνισε ότι «η εμπειρία από τα Γυμνάσια και Λύκεια έδειξε ότι όλα πήγαν καλά».

«Τα παιδιά έχουν αλλάξει τις συνήθειές τους και αυτό είναι μία παρακαταθήκη, όταν θα επιστρέψει για παράδειγμα η γρίπη, ή από το φθινόπωρο αν επιστρέψει ο κορωνοϊός», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Κεραμέως: Δεν μπορεί να υπάρχει κανονικότητα χωρίς ανοιχτά σχολεία

Σύψας: Γιατί ανοίξαμε τα σχολεία

Kαθηγητής Σουρβίνος για άνοιγμα σχολείων: Έχουν μπει στο πνεύμα των μέτρων οι μαθητές

Πότε θα παρουσιαστούν οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στα σχολεία  • Το ipaidia.gr στο google news

    Τελευταίες Ειδήσεις

    Ειδήσεις και εκτιμήσεις για τις βάσεις 2020    • ideascentral

      europalso