Κέρκυρα: Χωματερή δίπλα σε σχολείο

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔10/10/2018 - 10:17 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας συμπαραστέκεται στις κινητοποιήσεις των μαθητών, των γονιών και των εκπαιδευτικών του Γυμνασίου – ΛΤ Κασσιόπης που απαιτούν να απομακρυνθούν τα βουνά σκουπιδιών από την περιοχή τους.

Στην Κασσιόπη, όπως και σε ολόκληρη την Κέρκυρα, συσσωρεύονται  τεράστιοι όγκοι απορριμμάτων δημιουργώντας μικρές ανεξέλεγκτες χωματερές. Σε πολλές από αυτές ξεσπούν φωτιές όπως έγινε χθες (9/10) στην Κουλούρα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία και την ασφάλεια του λαού.

Θεωρούμε απαράδεκτο το αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγηθεί η διαχείριση των απορριμμάτων από τις Κυβερνήσεις, το Δήμο και την Περιφέρεια διαχρονικά. Είναι ένα αδιέξοδο που στόχο του έχει να οδηγήσει στην μεγαλύτερη ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής και της διαχείρισης των σκουπιδιών ώστε να αποτελέσουν πεδίο κερδοφορίας μεγαλοεπιχειρηματιών πάντα εις βάρους του λαού.

 

Είναι απαράδεκτος ο υπερκορεσμός του Τεμπλονίου και η δημιουργία μιας νέας – άτυπης χωματερής στην περιοχή. Είναι απαράδεκτος ο αυταρχικός τρόπος που επέλεξε η κυβέρνηση και η Τοπική Διοίκηση να χρησιμοποιήσει για να ανοίξει τη νέα χωματερή στη Λευκίμμη. Η καταστολή, τα ΜΑΤ, η αστυνομοκρατία έχουν ως αποτέλεσμα η περιοχή να θυμίζει κατεχόμενη ζώνη.

 

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς σε συμμαχία με τους γονείς και τους μαθητές να απαιτήσουν:

 

  • Να απομακρυνθούν άμεσα όλες οι μικρές χωματερές – υγειονομικές βόμβες που βρίσκονται κοντά σε σχολεία και συνολικά από όλη την Κέρκυρα.
  • Αποκλειστικά δημόσια ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων σε νέο χώρο.
  • Να κλείσει οριστικά και να αναπλαστεί ο ΧΥΤΑ στο Τεμπλόνι και να μην χρησιμοποιηθεί ο παράνομος ΧΥΤΑ Λευκίμμης. Να φύγουν τα ΜΑΤ από την περιοχή.
Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso