Τη λειτουργία κάδων κομποστοποίησης, στον χώρο του Παλαιού Ψυχιατρείου, όπου στεγάζονται τμήματα του , ξεκίνησε το ακαδημαϊκό ίδρυμα συμβάλλοντας ενεργά στην ανακύκλωση οργανικών υλών και απορριμμάτων.

Η δράση ξεκίνησε από την περιβαλλοντική ομάδα Fridays For Future Corfu, σε συνεργασία με το θερμοκήπιο δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Πρόκειται για μία «πράσινη» λύση έναντι του μεγάλου όγκου των οργανικών αποβλήτων που συγκεντρώνονται από τη λειτουργία του πανεπιστημιακού εστιατορίου στην Κέρκυρα.

«Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο υποστηρίζει με κάθε εύλογο μέσο τέτοιες δράσεις που αφορούν σε θέματα ουσιαστικής περιβαλλοντικής διαχείρισης, ειδικά όταν αυτές ως πρωτοβουλίες προέρχονται από μέλη της ακαδημαϊκής του κοινότητας. Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο έχει ήδη ξεκινήσει μια προσπάθεια υλοποίησης μιας νέας περιβαλλοντικής πολιτικής, με στροφή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στην ενεργειακή αναβάθμιση των υποδομών του. Με την καθιέρωση αυτού του ευεργετικού για το περιβάλλον συστήματος διαμορφώνεται μία νέα καθημερινότητα στον ακαδημαϊκό ιστό, ενώ παράλληλα εντείνεται το αίσθημα της ατομικής και συλλογικής ευθύνης φοιτητών και καθηγητών, στον τομέα της “πράσινης” διαχείρισης. Τα συγχαρητήριά μου στην ομάδα των φοιτητών μας για την τόσο ουσιαστική και εύστοχη πρωτοβουλία τους», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, Ανδρέας Φλώρος.

Μέσω της δράσης, κάθε φοιτητής και φοιτήτρια που θα επισκέπτεται το φοιτητικό εστιατόριο ή τις πανεπιστημιακές αίθουσες, μπορεί να πετά φρούτα ή οργανικά κομποστοποιήσιμα υλικά στους ειδικούς κάδους. Το παραγόμενο κομπόστ θα συλλέγεται από το θερμοκήπιο του δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων νήσων, ενώ ήδη έχουν τοποθετηθεί στο χώρο οι ειδικοί κάδοι και σήμανση σχετικά με την πρωτοβουλία.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ