Κεραμέως για Γαβρόγλου: Στάση με μικροπολιτική στόχευση στο ζήτημα του Παν. Πατρών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔06/04/2019 - 17:15 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κ. Νίκη , με αφορμή την απάντηση του Υπουργείου Παιδείας σε καταγγελίες σχετικά με τον τρόπο που επιχειρεί την αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η απάντηση του Υπουργείου Παιδείας στις καταγγελίες του Κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής του σχετικά με τον τρόπο που επιχειρείται η νέα αρχιτεκτονική του Πανεπιστημίου μόνο διάψευση δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Η στάση του κ. Γαβρόγλου αποκαλύπτει, με τον πιο εύγλωττο τρόπο, αφενός ότι η διαδικασία αναδιάταξης του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας αποτελεί προϊόν μικροπολιτικής στόχευσης και συμφωνιών κάτω από το τραπέζι, αφετέρου ότι η συναίνεση, την οποία ο ίδιος ο Υπουργός επικαλείται σε κάθε του βήμα, πάει περίπατο όταν οι συνομιλητές του διαφωνούν.

Η Κυβέρνηση και σε αυτή την περίπτωση θα πορευθεί μόνη της και θα κριθεί για τις επιλογές της. Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να υλοποιήσει τα σχέδιά της που υπονομεύουν την τριτοβάθμια εκπαίδευση».

Loading...
  • europalso

    ideascentral