Καταγγελία ΟΙΕΛΕ: Με παράτυπα «χαρτιά» στους πίνακες ΑΣΕΠ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔06/01/2017 - 18:55 | Author: Newsroom Ipaidia

Η Ομοσπονδία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών τονίζει ότι η εφαρμογή του νόμου ακυρώνει τα εν λόγω απολυτήρια. Ειδάλλως, οι κάτοχοί τους “πρόκειται να διεκδικήσουν με πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες από άλλους διαγωνιζόμενους θέση στον δημόσιο τομέα, καθώς λόγω των ψεύτικων 'άριστων' πτυχίων έχουν την υψηλότερη δυνατή μοριοδότηση”.

Να βγουν από τους πίνακες συμμετεχόντων ή επιτυχόντων του ΑΣΕΠ οι κάτοχοι παράτυπων και παράνομων τίτλων σπουδών από ιδιωτικά εκπαιδευτήρια ζητεί η ΟΙΕΛΕ. Με επιστολή στον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, αλλά και προς το , κρούει τον κώδωνα για την άμεση εφαρμογή της προσφάτως ψηφισμένης διάταξης για την επανεξέτασή τους, καταγγέλλοντας ότι “οι κάτοχοι των τίτλων συμμετείχαν πρόσφατα ή πρόκειται να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς του ”. Πρόκειται για τίτλους σπουδών-μαϊμού, όπως σημειώνει, που δόθηκαν με το αζημίωτο στα Τρίκαλα, τη Βοιωτία, τη Λάρισα, τα Γιάννενα, τον Βόλο, την Άρτα, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, μεταξύ άλλων περιοχών.

Η Ομοσπονδία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών τονίζει ότι η εφαρμογή του νόμου ακυρώνει τα εν λόγω απολυτήρια. Ειδάλλως, οι κάτοχοί τους “πρόκειται να διεκδικήσουν με πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες από άλλους διαγωνιζόμενους θέση στον δημόσιο τομέα, καθώς λόγω των ψεύτικων 'άριστων' πτυχίων έχουν την υψηλότερη δυνατή μοριοδότηση”. “Είναι αδιανόητο να καταστρατηγείται η ισονομία ανάμεσα σε Έλληνες πολίτες, να ενισχύονται οι ανισότητες και να επιβραβεύεται η διαφθορά τη στιγμή που οι αρχές διαθέτουν όλα τα στοιχεία για τους κατόχους των τίτλων, αλλά και τα νομοθετικά όπλα για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση” υπογραμμίζει η ΟΙΕΛΕ.

Το ζήτημα των παράτυπων τίτλων είχε ανακινηθεί τον περασμένο Μάιο. Η επανεξέταση αφορά αποφοίτους ιδιωτικών ΤΕΕ των οποίων η άδεια λειτουργίας αφαιρέθηκε έως το 2008, ύστερα από διαπίστωση παραβάσεων από το ΣΕΕΔΔ, σε συνεργασία με τις περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης.

avgi.gr Μ.ΚΩ.  • Η Παιδεία στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: