ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔20/08/2013 - 18:49 | Author: Newsroom Ipaidia

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Στις 9/7/2013 άρχισαν οι ψίθυροι «Ο τομέας υγείας βγαίνει από τα ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ» το απόγευμα επιβεβαιώθηκε δια στόματος Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, από το ίδιο απόγευμα κάποιοι ήταν στα κάγκελα του ΥΠΕΠΘ (και άλλοι στις κατά τόπους Διευθύνσεις) εκεί ένας λεπτός κύριος με γυαλιά κουστουμαρισμένος αλλά αγωνιστικά μαχόμενος (Φ.ΧΑΤΖΗΦΏΤΗΣ),μας ρώτησε, εμείς γιατί διαμαρτυρόμαστε;

{του είπαν: ότι «είμαστε εκπαιδευτικοί του τομέα υγείας που εν μια νυχτί μας πέταξε στο δρόμο ο Υπουργός και οι σύμβουλοί του γιατί ήθελαν 2000 άτομα να επιδείξουν στον πρωθυπουργό και την τρόϊκα και ως καλός συνεργάτης Ο κος Αρβανιτόπουλος επέδειξε αρχικά πληροφορικάριους, γυμναστές και θεολόγους, αλλά κάτι τα τμήματα φαντάσματα, κάτι η Κα Χριστοφιλοπούλου και κάτι η Αρχιεπισκοπή, μαζί με το γεγονός ότι: «Δεν έπρεπε να πειραχθούν οι 54.000 ΙΔΑΧ του Κου Παυλόπουλου» (πάλι καλά που το Υπουργείο Ναυτιλίας έπραξε σωστά), συνέβαλαν στο να βρεθούν μόνιμοι εκπαιδευτικοί με προίκα 25.000 μαθητές στο «δρόμο» της διαθεσιμότητας προς απόλυση σύμφωνα με τα άρθρο 90 του πολυνομοσχεδίου}.

Πως έχετε διοριστεί μας ρώτησε: άλλος είπε με Γ.Δ ΑΣΕΠ και άλλος με επετηρίδα, δηλαδή και οι δύο με αξιοκρατικές διαδικασίες είπε έκπληκτός και αποτελείτε μόλις το 18% του δημόσιου τομέα.

Από εκείνη την ημέρα μας υπερασπίζεται σθεναρά και αδιάκοπα μέχρι και σήμερα. Από το πρωί έως το βράδυ είναι μαζί μας στις διαμαρτυρίες, στο πεζοδρόμιο, στα Υπουργικά Γραφεία, με δικές του πρωτοβουλίες, αλλά πάντα ζητώντας τη γνώμη μας. Γεγονός είναι ότι του οφείλουμε πολλά:

 • Γνωστοποιήθηκε το πρόβλημα μας και έπαψαν να μας αγνοούν.
 • Έγιναν με τη σημερινή εννέα παραστάσεις στο ΥΠΕΠΘ, προτάσεις, συζητήσεις, υπομνήματα, έγγραφες διαμαρτυρίες, εξώδικα, κλπ.
 • Τρείς παραστάσεις στο Υπουργείο Υγείας.
 • Πέντε παραστάσεις στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
 • Πολυάριθμες παρεμβάσεις σε συνδικαλιστικούς φορείς, πολιτικούς παράγοντες και υπηρεσίες.
 • Νομικές παρεμβάσεις όπου αυτό κρίθηκε αναγκαίο.
 • Εξαιρετικά σημαντικό είναι πως φέρνει αποτελέσματα όσο κανένας άλλος.
  • Οι Υπουργικές αποφάσεις και οι εγκύκλιοι ήταν θέμα συντονισμού, επιμονής γνωστοποίησης του προβλήματος, σημαντικών προσπαθειών, νομικών προτάσεων και παραινέσεων του ιδίου και των συνεργατών ενδεχομένως.

και πολλά ακόμη ενδιαφέροντα. Εκείνο ωστόσο εντυπωσιακό ότι αυτός ο άνθρωπος δείχνει ακούραστος και εκεί που εμείς χωλαίνουμε μας παρακινεί και μας ενισχύει.

Επιπλέον είναι αξιοθαύμαστη η ευφυΐα, η στρατηγική και η επιλογή του να επιλύει τα ζητήματα κυρίως εξωδικαστικά, ώστε και αν ακόμη δεν επιτευχθεί απόλυτα ο στόχος και εκδηλωθούν ανάγκες για δικαστικές προσφυγές να έχει μια σημαντική παρακαταθήκη επιχειρημάτων έναντι του δικαστηρίου που έχει (με πάρα πολύ κόπο και χρόνο βέβαια) δημιουργήσει ουσιαστικά ο ίδιος και που είναι ικανά να συμβάλλουν στα να κερδίσει την υπόθεση.

Από τις σημαντικότατες νομικές και λοιπές του παρεμβάσεις σήμερα έχουμε ένα μπούσουλα για να ξέρουμε που πηγαίνουμε και τι κάνουμε:

Σήμερα βρισκόμαστε λοιπόν «στον πάτο του κουβά των διαθεσίμων» αγαπητοί συνάδελφοι και από πάνω μας πέφτουν, όσοι θα ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας τουλάχιστον μέχρι και το Σεπτέμβριο για να ολοκληρωθεί το 1ο κύμα 12.5000 διαθεσίμων, Το 2ο ακολουθεί μέχρι το τέλος του έτους και αν μας βρει ατακτοποίητους αλλοίμονο μας.

Τώρα βρισκόμαστε στο 4ο Βήμα της εγκυκλίου που είναι να συμβάλλουμε όλοι και εννοούμε όλοι με κάθε μέσο να ανοιχτούν θέσεις, δεν πρόκειται κανείς να ασχοληθεί μαζί μας εάν εμείς δεν λιώσουμε τα παπούτσια μας.

Σήμερα διεκδικήσαμε θέσεις στα ΙΕΚ ΜΕ 5ωρή παράσταση στο ΥΠΕΠΘ, όμως δεν μπορεί από τους 2.122 να παρουσιάζονται μόνο οι 70, από τους 200 εγεγραμμένους.

Με δεδομένο ότι η διαδικασία μας αφορά από το 6ο βήμα και μετά και μόνο εάν και όποτε ανοίξουν θέσεις (το Υγείας ενώ διευκρίνισε ότι δεν διαθέτει τόσες θέσεις, δεν αποσαφήνισε εάν αυτές που θα ανοιχθούν, σε Χ μήνες (από την περασμένη Τετάρτη) θα αφορούν τους διαθέσιμους κατ΄ αποκλειστικότητα), αλλιώς ο χρόνος που κυλά για μας είναι «νεκρός».

Απευθύνουμε έκκληση για τη συμμετοχή σας, σε όλα τα επίπεδα σε αυτή την τιτάνια προσπάθεια, σας γνωρίζω ότι η υπόθεση ΝΕΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ δεν έχει χαθεί, όλοι έχουμε ανάγκες και προβλήματα αλλά δεν το βάζουμε κάτω, κανείς άλλος δεν έχει ασχοληθεί στην ουσία της επίλυσης του ζητήματος της δικαίωσης μας, που δεν κερδίζετε απλά στα δικαστήρια, το 95% των υποθέσεων χάνεται, αν δεν ξέρεις τι ζητάς και αν η δικαστική εξουσία δεν έρχεται καλόβολα να συμπληρώσει μικρά κενά ή «ατυχή» λάθη στη βούληση του νομοθέτη.

Να μην χάσουμε αυτή την υπόθεση γιατί δεν συμμετέχουμε ή γιατί νομίζουμε πως θα μεριμνήσει το κράτος για εμάς, «μερίμνησε» είμαστε στο «δρόμο προς απόλυση» τι άλλο πρέπει να γίνει, να φθάσει Νοέμβρης και να μην έχουν ανοίξει θέσεις και να έρχεται και το 2ο κύμα των 25.000 διαθεσίμων.

Αν πιστεύουμε πως αυτοί που τρέχουν καλά τα καταφέρνουν, τότε είναι κρίμα που είμαστε εκπαιδευτικοί, δεν νομίζω να συμβαίνει κάτι τέτοιο, για αυτό είναι επιτακτική ανάγκη:

Την επόμενη φορά που η φωνή μας θα ακουστεί μέσα και έξω από τα Υπουργεία να είμαστε και οι 2.113 (μετράμε ήδη δύο απώλειες συναδέλφων και άλλοι επτά νοσηλεύονται με κατάθλιψη) και να σειστούν τα θεμέλια όσων έπαιξαν την ζωή μας στα χαρτιά και στους αριθμούς.

Η επικοινωνία για τις επόμενες παρεμβάσεις, την ενημέρωση και τη συμμετοχή σας γίνεται στέλνοντας το e-mail και τα στοιχεία σας στο ακόλουθο e-mail:

fhatzi[email protected] η στα τηλέφωνα: 210-3643865, 210-3390917

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ

Loading...


 • europalso

  ideascentral