Κ. Φωτάκης: Τα εκπαιδευτικά ιδρύματα γνωρίζουν τις ασυνάρτητες πρακτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔15/03/2017 - 15:42 | Author: Newsroom

«Τα μέλη του ακαδημαϊκού και ερευνητικού οικοσυστήματος της Κρήτης, από το οποίο προέρχομαι, γνωρίζουν καλά τα μέτρα και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει αυτή η κυβέρνηση για τη στήριξη της Έρευνας»

«Είναι γνωστές στα Ιδρύματα οι ασυνάρτητες και αδιέξοδες πρακτικές που εφάρμοζαν προηγούμενες κυβερνήσεις στις οποίες μετείχε ο κ. Μητσοτάκης» αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης, σχολιάζοντας δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κρήτη.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ομιλία του στο Ηράκλειο ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «Πανεπιστήμιο, Πολυτεχνείο, ΤΕΙ και Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, παίρνουν τη μία διάκριση μετά την άλλη στο εξωτερικό. Θα ενισχύσουμε το έργο τους και θα ανακόψουμε τις προσπάθειες της κυβέρνησης σήμερα να το φρενάρει».

«Τα μέλη του ακαδημαϊκού και ερευνητικού οικοσυστήματος της Κρήτης, από το οποίο προέρχομαι, γνωρίζουν καλά τα μέτρα και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει αυτή η κυβέρνηση για τη στήριξη της Έρευνας και την ανάδειξη του πραγματικά εξαιρετικού ανθρώπινου δυναμικού που υπάρχει. Επίσης γνωρίζουν ότι πλέον έχουν διαμορφωθεί σοβαρές προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της Περιφέρειας της Κρήτης με βάση την Οικονομία της Γνώσης, και μάλιστα με προοπτικές μακράς πνοής» σημειώνει ο Κ. Φωτάκης και προσθέτει:

«Εξάλλου, είναι γνωστές στα Ιδρύματα οι ασυνάρτητες και αδιέξοδες πρακτικές που εφάρμοζαν προηγούμενες κυβερνήσεις στις οποίες μετείχε ο κ. Μητσοτάκης. Για τον λόγο αυτό θα ήθελα να σχολιάσω τα «περί φρένου» στο έργο τους με δύο μόνο λέξεις: Αγχωμένη αντιπολίτευση!».

avgi.gr

Loading...


  • europalso   ideascentral