Με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, ιδρύεται στην Κεφαλονιά Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο.

Η ίδρυση του σχολείου αυτού, εκτός από εκπαιδευτική καινοτομία αποτελεί ουσιαστική ανάγκη για το νησί μας, καθώς δίνεται διέξοδος σε μαθητές με αναπηρία ή/ και με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες (ΕΕΑ) για ουσιαστική και αξιόπιστη επαγγελματική εκπαίδευση.

Η φοίτηση θα είναι 4ετής στο Γυμνάσιο και 4ετής στο Λύκειο. Στο Γυμνάσιο εφαρμόζεται το πρόγραμμα του γενικού γυμνασίου εμπλουτισμένο με δραστηριότητες προεπαγγελματικής ετοιμότητας και στο Λύκειο εφαρμόζεται το πρόγραμμα του Εσπερινού ΕΠΑΛ. Οι μαθητές αναμφίβολα θα επωφεληθούν ποικιλοτρόπως από τα ωρολόγια και αναλυτικά προγράμματα της συγκεκριμένης δομής.

Οι απόφοιτοι του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου θα λαμβάνουν απολυτήριο ισότιμο του γενικού Γυμνασίου και όσοι συνεχίζουν και αποφοιτούν από το Ειδικό Επαγγελματικό Λύκειο, θα λάβουν απολυτήριο και πτυχίο ισοδύναμο των ΕΠΑΛ. Μέσα από την ακαδημαϊκή και επαγγελματική εκπαίδευση μπορούν να οδηγηθούν σε μεταλυκειακές δομές εκπαίδευσης και σε ανεξάρτητη ή εποπτευόμενη εργασία.

Στο νέο σχολείο θα μπορούν να εγγράφονται μαθητές που εμπίπτουν στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση κατόπιν αξιολόγησης και σχετικής εισήγησης του ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Δικαίωμα πρώτης εγγραφής στο Γυμνάσιο έχουν οι μαθητές έως το 16ο έτος της ηλικίας τους. Αξίζουν συγχαρητήρια στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλληνίας, αλλά και σε όλους τους φορείς, εκπαιδευτικούς και πολιτικούς, που πρότειναν και συνέβαλαν στην ίδρυση του σχολείου αυτού καθώς ήταν αναγκαία.

Εμείς από την πλευρά μας, ως ΚΕ.Δ.Δ.Υ Κεφαλληνίας σταθήκαμε αρωγοί στην προσπάθεια αυτή, ώστε με την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών να ενισχυθεί η ένταξη των παιδιών του τόπου μας στη μαθησιακή διαδικασία και στη κοινωνία εν γένει. Ευελπιστούμε στην άμεση λειτουργία του σχολείου από το σχολικό έτος 2017-18 ώστε να παρασχεθεί κατάλληλη εκπαίδευση στους μαθητές εκείνους που το έχουν ανάγκη. Αργοστόλι, 4 Ιουλίου 2017 ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Κεφαλληνίας

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ