"Η βάση του κλάδου των εκπαιδευτικών να καταστήσει «νεκρό γράμμα» την ΥA για την αξιολόγηση"

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔21/02/2019 - 09:35 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Συνάδελφοι, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να προχωρήσει το αντιεκπαιδευτικό της έργο με την υπουργική απόφαση που υπεγράφη για «τον Προγραμματισμό και αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου των σχολικών μονάδων» ή αλλιώς για την αξιολόγηση των σχολείων μέσω αυτών των εκπαιδευτικών.

Ο Σύλλογος ΠΕ Αν. Αττικής Ο Σωκράτης για την αξιολόγηση

Στην Υπουργική αυτή Απόφαση (ΥΑ) εμπεριέχονται συμπυκνωμένα όσα περιείχαν όλοι οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι για την αξιολόγηση (3848/2010 της Διαμαντοπούλου-ΠΑΣΟΚ, νόμος Βερναρδάκη, ΠΔ 252…). Φυσικά είναι εφαρμογή του ν. 4547/2018, για τις νέες δομές στην εκπαίδευση, που προβλέπει την εξοντωτική αξιολόγηση όσων είναι ή θέλουν να γίνουν στελέχη εκπαίδευσης (διευθυντές σχολείων, προϊστάμενοι/ες…), καθώς και τις βάσεις για την αξιολόγηση των σχολείων, που έρχεται να υλοποιήσει η παρούσα ΥΑ με συγκεκριμένους θεματικούς άξονες και παραμέτρους!

Η λεγόμενη αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου είναι στην ουσία μια εξονυχιστική και εξοντωτική αξιολόγηση των Συλλόγων Διδασκόντων και των μελών τους, δηλαδή των εκπαιδευτικών του σχολείου, που καμία σχέση δεν έχει με την ανάγκη να γίνει το σχολείο καλύτερο, ώστε να καλύψει τις σύγχρονες λαϊκές μορφωτικές ανάγκες! Με βάση την ΥΑ, ούτε λίγο ούτε πολύ θα αξιολογούνται οι εκπαιδευτικοί ακόμα και για «την ατομική και κοινωνική πρόοδο των μαθητών» αλλά και για τη σχολική «διαρροή» (!), λες και το σχολείο είναι σε γυάλα και δεν καθρεπτίζονται στα πρόσωπα των μαθητών οι άνισες αφετηρίες τους και οι συνεχείς ανισότητες που βιώνουν στην ταξική κοινωνία μας! Με την ΥΑ στοχεύουν να αθωώνονται οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις, να ενοχοποιούνται οι εκπαιδευτικοί και τα σχολεία για ό,τι δεν πάει καλά στην εκπαιδευτική διαδικασία και σε κάθε περίπτωση να περνάει η αντιεκπαιδευτική πολιτική και να προσαρμόζεται το σχολείο στις κάθε φορά ανάγκες της αγοράς!

Σε συνέχεια της προσπάθειάς της, για επιβολή της αξιολόγησης, καλεί τους Σχολικούς Συντονιστές Εκπαίδευσης σε σχετικά επιμορφωτικά σεμινάρια.

Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Ε. Αν. Αττικής «ο Σωκράτης» θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 22-2-2019 στο 5ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ της Περιφερειακής Διεύθυνσης της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, στις 8:15 π.μ., ημέρα που θα πραγματοποιηθούν τα εν λόγω επιμορφωτικά σεμινάρια, κάνοντας ξεκάθαρο, σε όσους θα θελήσουν να πρωτοστατήσουν στην επιβολή της αξιολόγησης, ότι ο αγώνας των εκπαιδευτικών θα την καταστήσει «νεκρό γράμμα», όπως και στο παρελθόν.

Απαιτούμε να καταργηθεί όλο το υπάρχον αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο για την αξιολόγηση!

Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων να συμπορευτούν με τις αποφάσεις του συλλόγου μας και να δηλώσουν ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ, να μη δώσουν oταν τους ζητηθεί, πέρα του συνηθισμένου, κανέναν προγραμματισμό, καμία αποτίμηση !

Κανένας/καμία συνάδελφος να μη συμπληρώσει φόρμα αξιολόγησης για τον/την διευθυντή/ντρια του σχολείου τους! Δε γινόμαστε αξιολογητές ούτε αξιολογούμενοι!

Loading...
  • europalso   ideascentral