Η Ένωση Ελλήνων Χημικών ζητά την κατάργηση των άρθρων για τα ιδιωτικά σχολεία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔25/04/2014 - 11:50 | Author: Newsroom Ipaidia

Τις ενστάσεις της εκφράζει η Ένωση Ελλήνων Χημικών για την απόσυρση της εποπτείας των ιδιωτικών σχολείων από την Πολιτεία. Σύμφωνα με την Ένωση "εγείρονται σοβαρές αμφιβολίες για την εγκυρότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας, καθώς δε θα ελέγχονται τα προσόντα των εκπαιδευτικών, για την εγκυρότητα της διαδικασίας απόκτησης τίτλων σπουδών, αλλά και για την εξασφάλιση των ίσων ευκαιριών μεταξύ των μαθητών, όπως το Σύνταγμα επιτάσσει για τους πολίτες της χώρας".

Η ΕΕΧ ζητά την επαναφορά των καταργηθέντων άρθρων για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς που έχουν ως αποτέλεσμα την ανατροπή των εργασιακών τους σχέσεων υπογραμμίζοντας ότι "η κατάργηση των άρθρων έχει ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση των απολύσεων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών χωρίς καμία διαδικασία αξιολόγησης και χωρίς τον έλεγχο της Πολιτείας μετατρέπουν τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς από δασκάλους, σε τρομοκρατημένους εργαζόμενους που μόνο ελεύθερο πνεύμα και υπευθυνότητα δεν μπορούν να διδάξουν και επομένως απομακρύνουν την εκπαίδευση από την επίτευξη του σκοπού της".

Η ΕΕΧ έχει σταθερά την πεποίθηση ότι ο σκοπός της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν είναι η απλή μετάδοση και αναπαραγωγή γνώσεων, αλλά η ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων και η διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες, όπως προβλέπει το άρθρο 16 του Συντάγματος. Η κατάργηση των άρθρων θα έχει συνέπειες τόσο στην ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης, όσο και στις συνθήκες εργασίας των επιστημόνων – εκπαιδευτικών που εργάζονται στα ιδιωτικά σχολεία

Καλόγηρος Βασίλειος news.gr

Loading...


  • europalso   ideascentral