: Σε λίγες ημέρες αρχίζουν ξανά τα σχολεία και έτσι ανεμβολίαστοι μαθητές θα πρέπει να υποβάλλονται στην διαδικασία του self test.

Η διαδικασία

Δήλωση αποτελέσματος για COVID-19

Σχολική κάρτα για COVID-19

Εάν είστε γονέας/κηδεμόνας μαθητή ή ενήλικος μαθητής, μπορείτε  να δηλώσετε θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα self-test και να εκδώσετε τη Σχολική κάρτα για COVID-19:

Συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα «Σχολική κάρτα για COVID-19» 

Τα νέα μέτρα

Χώροι εργασίας, διασκέδασης, πολιτισμού, άθλησης θα λειτουργούν πλέον με νέους κανόνες για εμβολιασμένους και μη, ανακοίνωσε ο κ. Κικίλιας. Για την είσοδο σε κλειστούς χώρους θα είναι απαραίτητα για τους ανεμβολίαστους test αντιγόνου ή μοριακό, πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού για τους εμβολιασμένους. Η τιμή των , πρόσθεσε, θα είναι 10 ευρώ. Σε ό,τι αφορά τους μαθητές θα είναι υποχρεωτικά δύο self test, ενώ απαραίτητο θα είναι το τεστ για τους ταξιδιώτες προκειμένου να μετακινηθούν.

Με δυο δωρεάν σελφ τεστ θα μπορούν οι μαθητές που δεν έχουν εμβολιαστεί να επιστρέψουν στα σχολεία από το Σεπτέμβριο, όπως ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στη συνέντευξη Τύπου για τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από τον Σεπτέμβριο για τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας.

Σχετικά με τους , όσοι δεν έχουν εμβολιαστοί θα είναι υπόχρεοι δυο την εβδομάδα, με την δαπάνη να βαραίνει τους ίδιους.

Σημειώνεται πως η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.