Γονείς: Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για την Παιδεία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔26/05/2020 - 09:41 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Η Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας απευθύνει κάλεσμα σε όλες τις Ενώσεις και Συλλόγους Γονέων της Περιφέρειάς μας, για δυνάμωμα της πάλης μας έτσι ώστε να μην κατατεθεί το της κυβέρνησης ΝΔ για την Παιδεία.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Όλο αυτό το διάστημα, η Ομοσπονδία οι Ενώσεις και οι Σύλλογοι Γονέων συντόνισαν τον αγώνα τους με εκπαιδευτικούς και μαθητές με στόχο να μην κατατεθεί το αντιδραστικό νομοσχέδιο, δηλώνοντας ότι:

 Έχουμε ανάγκη ένα σχολείο που θα δίνει ισότιμα τη σύγχρονη μόρφωση. ΟΧΙ ένα σχολείο «εργαστήρι δεξιοτήτων» με αποσπασματική και διαφοροποιημένη απόκτηση δεξιοτήτων.
 Έχουμε ανάγκη ένα σχολείο που θα ενισχύσει τη γενική μόρφωση. Γιατί όλα τα μαθήματα έχουν την ιδιαίτερη παιδαγωγική σημασία τους στην ολόπλευρη μόρφωση των παιδιών μας. ΟΧΙ ένα σχολείο που εντείνει την κατηγοριοποίηση μαθημάτων, αυξάνει τα εξεταζόμενα μαθήματα και καταργεί τη δεύτερη εξεταστική του Ιούνη.
 Έχουμε ανάγκη ένα σχολείο που θα προετοιμάζει το μαθητή για την Ανώτατη Εκπαίδευση. ΟΧΙ ένα σχολείο «εξεταστική αρένα» όπου οι μαθητές θα ωθούνται ακόμα περισσότερο στα φροντιστήρια και εμείς οι γονείς θα βάζουμε ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για τη μόρφωση των παιδιών μας.
 Έχουμε ανάγκη ένα σχολείο που μέσα από τη γενική μόρφωση θα ενισχύει την κριτική σκέψη του μαθητή. ΟΧΙ ένα σχολείο της Τράπεζας Θεμάτων δηλ. της τυποποίησης της γνώσης
 Έχουμε ανάγκη ένα σχολείο που οικονομικά θα στηρίζεται πλήρως και επαρκώς από τον κρατικό προϋπολογισμό. ΟΧΙ ένα σχολείο «αυτόνομο» δηλαδή ένα σχολείο που σταδιακά θα αποκόπτεται από την κρατική χρηματοδότηση και θα διαμορφώνει πρόγραμμα μαθημάτων ανάλογα με τις ανάγκες της οικονομίας αντί να παρέχει σε όλους τους μαθητές το ίδιο επίπεδο γνώσεων.

Για το σχολείο που έχουμε σήμερα ανάγκη

ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ
ΝΕΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
την Tρίτη 26 Μαϊου στις 19:30 στο Άγαλμα Βενιζέλου συγκέντρωση και συναυλία • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !  • ideascentral

   europalso

  Enter your email address: