Το Ημερήσιο Γυμνάσιο Γενναδίου Ρόδου επισκέφτηκε ως εταίρος το Joniškis της Λιθουανίας στο πλαίσιο του σχεδίου +  KΑ229 με κωδικό 2020-1-IT02-KA229-079016_2 και τίτλο «STEAM and Robotic: a new learning approach», από τις 02/5/2022 έως τις 06/05/2022.

Το σχολείο εκπροσωπήθηκε από τις μαθήτριες Χανέμε Βέλο, Σοφία-Ειρήνη Καντιμοίρη, από τους μαθητές  Μάρτιν Μανκόλλι, Ντένις  Νάτσι, Κάσπαρ Γουίλιαμ Σμιθ, την υποδιευθύντρια κα Αικατερίνη Βισσαρίου και την εκπαιδευτικό κα Σταματίνα Μαρκάτου.

Το εν λόγω ταξίδι αποτέλεσε συνέχεια του αντίστοιχου στο Zaprešić της Κροατίας το Δεκέμβριο. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αυτής έλαβαν χώρα ποικίλες διαθεματικές και διεπιστημονικές δραστηριότητες με στόχο την ανάπτυξη γνώσεων και την καλλιέργεια δεξιοτήτων υψηλού επιπέδου. Μαθητές και εκπαιδευτικοί από Λιθουανία, Κροατία, Βουλγαρία, Ελλάδα και Ιταλία είχαν την ευκαιρία να αλληλοεπιδράσουν, να ανταλλάξουν πρακτικές και απόψεις, καθώς και να συμμετάσχουν σε δημιουργικές επισκέψεις. Αποτέλεσμα αυτής της συνύπαρξης και αλληλεπίδρασης ήταν οι ισχυροί δεσμοί φιλίας που δημιουργήθηκαν στους συμμετέχοντες, η ικανότητα εποικοδομητικής  συνεργασίας και δημιουργικότητας.

Από το Γυμνάσιο Γενναδίου, τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στο ERASMUS + STEAM and Robotic: a new learning approach.

Ο Διευθυντής

Δημήτριος Καβάλλας