“Για τη συγκρότηση του προεδρείου του ΔΣ της ΔΟΕ”

Πραγματοποιήθηκε χθες (4/7/2019) η πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. της ΔΟΕ με θέμα τη συγκρότηση προεδρείου.

ΑΣΕ

Οι εκπρόσωποι της ΑΣΕ τοποθετήθηκαν με βάση την πάγια θέση μας για αναλογικό αντιπροσωπευτικό προεδρείο, στο οποίο κάθε δύναμη αναλαμβάνει την θέση που της αναλογεί, με βάση την εκλογική της δύναμη, ώστε να μπορεί να λειτουργεί η Ομοσπονδία (1η δύναμη πρόεδρο, 2η δύναμη αντιπρόεδρο, 3η δύναμη γραμματέα κ.ο.κ. ). Η θέση αυτή είναι η μόνη που πραγματικά σέβεται τη βούληση των συναδέλφων και βρίσκεται μακριά από αλισβερίσια και λογικές «μοιράσματος καρέκλας».

Η θέση αυτή δεν έγινε αποδεκτή και ως εκ τούτου το προεδρείο συγκροτήθηκε χωρίς τη δική μας συμμετοχή.
Το προεδρείο συγκροτήθηκε από την πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ με τις δυνάμεις ΔΑΚΕ – ΔΗΣΥ – ΕΡΑ – ΑΕΚΚΕ. Η αλήθεια είναι ότι οι συγκεκριμένες δυνάμεις, όπως φάνηκε και από την 88η Γενική Συνέλευση του Κλάδου, συγκλίνουν σε βασικές πλευρές της κυβερνητικής – αντιεκπαιδευτικής πολιτικής (π.χ. αξιολόγηση, άρνηση μονιμοποίησης αναπληρωτών, αποδοχή των ορίων που θέτει η εκάστοτε κυβέρνηση στις διεκδικήσεις για μισθούς και δικαιώματα κ.ά.), συμφωνούν στον προσανατολισμό για μια Ομοσπονδία στήριγμα των αντιλαϊκών κυβερνήσεων.
Οι εκλεγμένοι με την Α.Σ.Ε. στο Δ.Σ. της ΔΟΕ και τους Συλλόγους, συνολικότερα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στον Κλάδο θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, θα συμβάλλουμε με κάθε τρόπο, ώστε να γίνει πράξη αυτό που θέσαμε ως βασικό ζήτημα και στην 88η Γενική Συνέλευση: Την επόμενη μέρα των εκλογών, από τις 8 Ιούλη, το συνδικαλιστικό κίνημα να βρεθεί έτοιμο να αντιπαλέψει την επόμενη κυβέρνηση, συνολικά την αντιλαϊκή πολιτική. Να θέσει στο επίκεντρο της πάλης τα σύγχρονα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα.

Ο αρνητικός συσχετισμός που υπάρχει ανατρέπεται μέσα στη ζωή, μέσα από την δράση και την πρωτοβουλία των ΣΥΛΛΟΓΩΝ, των ΕΛΜΕ, των Επιτροπών Αγώνα, μέσα από την κοινή δράση όλων των εργαζομένων για το ζήτημα της μόρφωσης των παιδιών του λαού μας.

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !

#News Tag: