Άκαρπη χαρακτήρισε τη συνάντηση των θεσμικών φορέων του νομού Ρεθύμνου με τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, ο βουλευτής Ρεθύμνου και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Κεφαλογιάννης τονίζοντας πως «στην πρόσφατη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, κ. Γαβρόγλου, οι θεσμικοί φορείς του νομού εκθέσαμε τους προβληματισμούς και τις ενστάσεις μας αναφορικά με την ανάγκη στήριξης των υποδομών του Πανεπιστημίου Κρήτης στην έδρα του, το Ρέθυμνο. Δυστυχώς, οι απαντήσεις που λάβαμε δεν μας ικανοποιούν».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κατηγόρησε την κυβέρνηση για εμπαιγμό της τοπικής κοινωνίας του Ρεθύμνου, κάνοντας λόγο για κενές υποσχέσεις και εξαίρεση του νομού από κάθε προγραμματισμό, και διαμηνύοντας πως «το Ρέθυμνο διεκδικεί τα αυτονόητα και λογικές περιθωριοποίησης δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές από κανέναν».

Όπως επισημαίνει, «για ακόμα μια φορά η κυβέρνηση φαίνεται να λειτουργεί με προχειρότητα και να αγνοεί επιδεικτικά τα συλλογικά αιτήματα των Ρεθεμνιωτών. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα αρκεστούμε σε αόριστες υποσχέσεις, χωρίς ουσιαστικές δεσμεύσεις και χρονοδιαγράμματα. Παλεύουμε σταθερά για την ενίσχυση των υποδομών στην πανεπιστημιούπολη του Γάλλου, τη δημιουργία Σχολής Τουρισμού, τη δημιουργία νέων φοιτητικών κατοικιών, καθώς και την ενίσχυση του Ρεθύμνου με μια ακόμα, τουλάχιστον, τεχνολογική σχολή, μέσα από την αναβάθμιση του ΤΕΙ Κρήτης σε ΑΕΙ. Τα παραπάνω αποτελούν αυτονόητες διεκδικήσεις στις οποίες κανένας δεν προτίθεται να κάνει πίσω. Κενές υποσχέσεις και λογικές περιθωριοποίησης δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές. Διεκδικούμε ό,τι μας αναλογεί και μας αξίζει».