Ο Συντονιστής του ΚΕΘΕΑ στο Ηράκλειο κ. Μιχάλης Σκουλάς μέσα από τον Politica89.8 και τον Χρήστο Κώνστα αναφέρθηκε στο Νομοσχέδιο κατά το οποίο η κυβέρνηση θέλει να αλλάξει τον τρόπο ορισμού του Διοικητικού Συμβουλίου του οργανισμού, τονίζοντας μάλιστα και τα νέα περιστατικά εθισμού νέων ανθρώπων, συνήθως οι οποίοι φαίνεται να εγκαταλείπουν ακόμα και τις σπουδές τους λόγω εθισμού στο .

Σε ακμή η διαδικτυακή εξάρτηση

“Τα τελευταία 3 με 4 χρόνια βρέθηκαν νέα άτομα κυρίως φοιτητές που είναι εξαρτημένα στο διαδίκτυο και καλό θα ήταν τα παιδιά αυτά που βοηθούνται από το ΚΕΘΕΑ, να μιλήσουν για την εξάρτηση τους και στο ραδιόφωνο. Ακόμα ένα νέο φαινόμενο εθισμού” σύμφωνα με τον κ. Σκουλά αποτελεί “η εξάρτηση στην πορνογραφία, καθώς όλο και πολλά παιδιά εξαρτώνται σε ένα παρακλάδι του διαδικτύου και συγκεκριμένα την διαδικτυακή πορνογραφία στην οποία είναι εξαρτημένα παιδιά κι ενήλικες”.

Πολλοί δεν ζήτησαν την βοήθεια από το ΚΕΘΕΑ – Στην εξάρτηση χρειάζεται και η συγγενική παρέμβαση

“Πολλοί θα μπορούσαν να έχουν ζητήσει την βοήθεια του ΚΕΘΕΑ, ωστόσο τα άτομα αυτά δεν χτύπησαν τις πόρτες του ΚΕΘΕΑ, γιατί δεν είχαν κάποιο χέρι βοηθείας για να ανεξαρτητοποιηθούν, γιατί η απεξάρτηση είναι μία διαδικασία στην οποία όταν το άτομο βρεθεί σε αυτή την κατάσταση, του είναι δύσκολο να την αντιμετωπίσει χωρίς την παρέμβαση κάποιου στενού προσώπου από το οικογενειακό περιβάλλον του εξαρτώμενου”, σύμφωνα με τον κ. Σκουλά