Δείτε την ανακοίνωση του Φασφάλη Νίκου, αιρετού, αναφορικά με τη μοριοδότηση διευθυντών σχολείων:

Είναι γνωστό σε όλους ότι η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας θέλοντας να ελέγξουν πλήρως τις διαδικασίες επιλογής στελεχών, αποκλείοντας για πρώτη φορά απ’ αυτά τη συμμετοχή των εκλεγμένων Αιρετών του Κλάδου, προχώρησαν σε συγκρότηση Συμβουλίων επιλογής με διορισμένα μέλη.

Αποτέλεσμα και αυτού του γεγονότος είναι μεγάλος αριθμός ενστάσεων να έχει κατατεθεί από υποψήφιους Διευθυντές Σχολικών μονάδων για τη μοριοδότηση των αντικειμενικών κριτηρίων.

Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι το κάθε Συμβούλιο έχει κάνει διαφορετική μοριοδότηση για το ίδιο αντικειμενικό προσόν!
Υπάρχουν ακόμη πολλές περιπτώσεις τα ίδια αντικειμενικά προσόντα σε άλλα Συμβούλια να λαμβάνονται υπόψη και σε άλλα να μην προσμετρώνται!
Οι καταστάσεις αυτές που μας θυμίζουν εποχές του παρελθόντος δεν μπορεί να συνεχιστούν!

Το ενιαίο της κρίσης αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για επιλογή Στελεχών!
Και από το γεγονός αυτό ξεπροβάλλει, σύμφωνα με τη θέση του Κλάδου, η αναγκαιότητα ανασυγκρότησης των Συμβουλίων επιλογής με επιστροφή σ’ αυτά των εκλεγμένων Αιρετών του Κλάδου ώστε να διασφαλιστούν οι αρχές της Ισονομίας και της Διαφάνειας που κατακτήθηκαν με αγώνες!!!

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ