που γνωστοποίησε η Υφυπουργός  Ζ. Μακρή-Τι είπε για τη σύσταση νέων οργανικών σε συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης στη Βουλή.

Τι είπε η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέττα Μακρή κατά τη διάρκεια συζήτησης Επίκαιρης Ερώτησης του Βουλευτή Β2’ Δυτικού Τομέα Αθηνών του ΜέΡΑ25 κου Κρίτωνα Αρσένη με θέμα: «Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: η ακραία κατάχρηση του θεσμού απαιτεί άμεση εξίσωση με τους μονίμους».

Απάντησε και στις ερωτήσεις του Βουλευτή του ΜέΡΑ25,, αν οι νέοι διορισμοί εντάσσονται στη λογική της αναλογίας 1 προς 1, δηλαδή αν αντιστοιχούν στον αριθμό των φετινών συνταξιοδοτήσεων, τι γίνεται με τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων και τι πρόβλεψη υπάρχει στην περίπτωση που ένας αναπληρωτής υποβάλλει υποψηφιότητα στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές και παραιτούμενος έχει ποινή δυο χρόνων αποκλεισμού από προσλήψεις.

Ανέφερε σχετικά:

Α. Χρονοδιάγραμμα νέων μόνιμων διορισμών Απεστάλη αίτημα και υπήρξε συνεργασία με τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών για να εγκριθούν διορισμοί μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού και για το έτος 2023.

Εκδοση Απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών για την κίνηση των διαδικασιών πλήρωσης 3.772 μόνιμων εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς επίσης και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ).

Το αμέσως προσεχές διάστημα -πάρα πολύ σύντομα- θα προχωρήσουν οι διαδικασίες έκδοσης απόφασης για την κατανομή των 3.772 θέσεων. Προχωρά η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου στην επεξεργασία των οργανικών θέσεων που απέμεναν κενές μετά από τις μεταθέσεις του μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού.

Θα ακολουθήσει έκδοση Κοινής Απόφασης του ΥΠΑΙΘ και του Υπουργείου Οικονομικών, η οποία θα καθορίζει τον αριθμό των κενών θέσεων των εκπαιδευτικών θα καλυφθούν κατά κλάδο, ειδικότητα, ειδίκευση .

Μετά θα εκδοθεί η Πρόσκληση για να υποβληθούν οι αιτήσεις των υποψηφίων για μόνιμο διορισμό. Θα ληφθεί όποια νομική μέριμνα απαιτείται, ώστε αυτά να ολοκληρωθούν νωρίτερα.

Στόχος είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι διορισμοί μέχρι τα μέσα Αυγούστου και την 1η Σεπτεμβρίου να βρίσκονται οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία τους.

Β. Αίτημα εξαίρεσης από την αναστολή διορισμών προεκλογικής περιόδου Για τους διορισμούς και προσλήψεις αναπληρωτών 2023-24, θα υποβληθεί αίτημα στην αρμόδια Επιτροπή του ΣΤΕ να εξαιρεθούν από την αναστολή προσλήψεων και διορισμών κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Γ. Απαντήσεις σε ερωτήματα του κου Κρίτωνα Αρσένη Οι νέοι μόνιμοι διορισμοί δεν γίνονται για αναπλήρωση των φετινών συνταξιοδοτήσεων

Στους νέους 3.772 νέους μόνιμους διορισμούς περιλαμβάνονται και διορισμοί στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση Βρίσκονται σε διαδικασία επικαιροποίησης τα οργανικά κενά και η σύσταση νέων οργανικών θέσεων.

Δεν είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων το ζήτημα της υποψηφιότητας αναπληρωτή στις βουλευτικές εκλογές.

Νούμερα προσλήψεων αναπληρωτών 2022-23

– 25.248 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, 13.845 στη Γενική, 11.413 στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ).

– 14.711 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, εκ των οποίων 11.382 στη Γενική, 3.329 Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ).

– 8.225 προσλήψεις αναπληρωτών μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ).

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ