Έτοιμος δηλώνει ο δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης για την επανέναρξη των σχολείων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔08/05/2020 - 19:39 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Έτοιμα να επαναλειτουργήσουν την ερχόμενη Δευτέρα (11/5) είναι τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Βάρη, τη Βούλα και τη Βουλιαγμένη, σύμφωνα με όσα αναφέρει η δημοτική Αρχή. Ο δήμος και η Σχολική Επιτροπή έχουν ολοκληρώσει την προετοιμασία, έχει γίνει η προμήθεια των απαραίτητων υλικών προστασίας και υγιεινής και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, σύμφωνα με όσα προβλέπει η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας.

Συγκεκριμένα, όλα τα λύκεια της πόλης έχουν καθαριστεί, έχουν απολυμανθεί εσωτερικά και πριν τη Δευτέρα θα έχει γίνει απολύμανση με ειδικό χλωριούχο διάλυμα όλων των εξωτερικών χώρων, εντός και περιμετρικά των σχολικών μονάδων. Υπάρχει επάρκεια σε μάσκες, γάντια και ποδιές μίας χρήσης για τις καθαρίστριες και οι σχολικές μονάδες θα καθαρίζονται τρεις φορές την ημέρα.

Ειδικότερα για τα αντισηπτικά, εκτός από τα 54 τεμάχια που παρέλαβε ο δήμος από το υπουργείο Υγείας, δόθηκε οικονομική ενίσχυση στη Σχολική Επιτροπή για την προμήθεια επιπλέον ποσοτήτων, ενώ παράλληλα τέθηκαν στη διάθεση των σχολείων όσα τεμάχια μπορεί να χρειαστούν από τα 1.500 λίτρα που υπάρχουν στις αποθήκες του δήμου.

Τέλος, ο δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης προμηθεύτηκε και ηλεκτρονικά θερμόμετρα μετώπου υπέρυθρων, τα οποία θα δοθούν στους διευθυντές των σχολείων για χρήση όπως αυτοί κρίνουν απαραίτητα.

Στο μεταξύ, την πρώτη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποίησε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του δήμου, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου και επικεντρώθηκε σε όλα τα θέματα για την πυρασφάλεια της πόλης, καθώς και σε θέματα αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης περιστατικών θαλάσσιας ρύπανσης από πετρέλαιο και άλλες ουσίες.

Ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, αφού ευχήθηκε για τους μαθητές καλή επιστροφή στα θρανία και με επιτυχία να ολοκληρώσουν το σχολικό έτος, είπε μεταξύ άλλων για την τηλεδιάσκεψη: «Η συζήτηση χαρακτηρίστηκε από τη σύμπνοια απόψεων και την καλή συνεργασία για την ασφάλεια της πόλης. Με ιδιαίτερη χαρά διαπιστώσαμε ότι όλοι οι συμμετέχοντες είναι άριστα καταρτισμένοι για θέματα πολιτικής προστασίας, γνωρίζουν απόλυτα τα όρια των αρμοδιοτήτων τους και διακρίνονται από ιδιαίτερα αυξημένο αίσθημα ευθύνης, διασφαλίζοντας την άρτια και αποτελεσματική αντιμετώπιση οποιουδήποτε συμβάντος. Οι υπηρεσίες του δήμου μας, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, είναι έτοιμες να κρατήσουν σε υψηλά επίπεδα την ασφάλεια της πόλης. Είμαστε σίγουροι ότι στην προσπάθειά μας αυτή έχουμε αρωγούς τους συμπολίτες μας, οι οποίοι ακολουθούν τις οδηγίες των υπηρεσιών μας».

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: