Έρχονται κι άλλα «λουκέτα» σε ιδιωτικά ΙΕΚ

Έρχονται κι άλλα «λουκέτα» σε ιδιωτικά ΙΕΚ

Οι αποφάσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρούνται ειλημμένες και αναμένεται η υπογραφή τους

Νέα “λουκέτα” σε ιδιωτικά ΙΕΚ, που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις λειτουργίας, εξετάζει το υπουργείο Παιδείας συμφωνα με πληροφορέις της ΑΥΓΗΣ, καλώντας τα να παύσουν άμεσα προεγγραφές ή εγγραφές καθώς και να εισπράττουν δίδακτρα. Οι αποφάσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρούνται ειλημμένες και αναμένεται η υπογραφή τους. Η αρχή έγινε προ ημερών με την ανάκληση αδειών διάφορων δομών του Ομίλου Ξυνή.

Σχετικά με το ζήτημα των μετεγγραφών των σπουδαστών στα Δημόσια ΙΕΚ, η Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης ζητάει τη διευκόλυνσή τους “δεδομένου ότι υφίσταται πρόβλημα στην παράδοση των δικαιολογητικών από μερικά ιδιωτικά ΙΕΚ”, ενώ τονίζει πως “θα προβεί σε άμεση λύση του με οποιονδήποτε ενδεδειγμένο νόμιμο τρόπο, μη αποκλειόμενης και της εισαγγελικής συμπαράστασης”.

Μάλιστα ζητάει από τα ιδιωτικά ΙΕΚ “να διευκολύνουν την πληρωμή ή αποπληρωμή των διδάκτρων των σπουδαστών τους”, αλλιώς “θα προβεί σε άμεση νομοθετική παρέμβαση στο θεσμικό πλαίσιο -διαδικασία που, ούτως ή άλλως, έχει δρομολογηθεί- προστατεύοντας το δημόσιο συμφέρον της αδιατάρακτης και απερίσπαστης εκπαίδευσης στις δομές της ιδιωτικής μη τυπικής εκπαίδευσης των νέων”.

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !