Εργαζόμενοι ΕΟΠΠΕΠ: Στόχος του νέου κανονισμού η υπηρεσιακή, επαγγελματική κοινωνική και ηθική εξόντωσή μας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔03/04/2018 - 18:30 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Aνακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του : Για ακόμα μια φορά η κα Γιαννακοπούλου, σε συνεργασία προφανώς με τον Υφυπουργό κο Μπαξεβανάκη, έδειξαν πώς εννοούν τον διάλογο και την διαβούλευση με τους εργαζόμενους.

Την ώρα που τρέχουν δυο διαδικασίες διαλόγου μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης για τον κανονισμό εργασίας του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. μετά από παρέμβαση του ΥΠΕΚΑ με συναντήσεις στον Ο.Μ.Ε.Δ. την Τρίτη 27/3/2018 και στο Υπουργείο Εργασίας την ερχόμενη Τετάρτη 4/4/2018 (όπου οι εξελίξεις θα είναι καθοριστικές), εκδόθηκε νέος κανονισμός με αρ. ΦΕΚ 1133 στις 28/3/2018.

Δεν μας προξενεί εντύπωση. Εδώ και δέκα μήνες ο Οργανισμός βιώνει μια «έκρηξη» δημοκρατικότητας. Το μόνο πράγμα που λειτούργησε «άψογα» όλο αυτό το διάστημα, ήταν η ταχύτατη έκδοση του ΦΕΚ με τις (χωρίς καμιά διαβούλευση) αλλαγές. Κατά τα λοιπά, ο Κανονισμός εφαρμόζεται σε έναν Οργανισμό, ο οποίος δυσκολεύεται να εκπληρώνει ακόμα και τις βασικές λειτουργίες για τις οποίες θεσπίστηκε, με το προσωπικό του βαθιά διχασμένο, με το κλίμα τρομοκρατίας να επικρατεί σε κάθε όροφο και γραφείο, με απειλές για απολύσεις και διώξεις, με θεμελιώδη ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα να βρίσκονται σε καταστολή.

O νέος κανονισμός με την διαγραφή οποιασδήποτε ευνοϊκής ρύθμισης υπέρ των εργαζομένων, αποτελεί άλλη μια εκδικητική και τιμωρητική ενέργεια με σκοπό την υπηρεσιακή, επαγγελματική, κοινωνική και ηθική εξόντωση των εργαζομένων που έχει στοχοποιήσει η παρούσα Διοίκηση. Έγινε πλέον ξεκάθαρο ότι, όλες οι ανωτέρω ενέργειες, είχαν ως στόχο να «προλειάνουν» το έδαφος για την επικείμενη αξιολόγηση του προσωπικού και την αντικατάσταση μη αρεστών προϊσταμένων, με «όχημα» τον «ανάλογα τροποποιημένο» Κανονισμό Λειτουργίας.

Η αγωνία μας, ως Σύλλογος εργαζόμενων, είναι τι τελικά επιδιώκουν. Θέλουν τον Οργανισμό να εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και την κοινωνία; Θέλουν να ασκεί ομαλά και σύγχρονα τον εποπτικό και το συμβουλευτικό του ρόλο στην εκπαίδευση και στην εργασία; Θέλουν να αποτελεί φάρο ελπίδας για χιλιάδες νέους ανθρώπους; Ή μήπως επιδιώκουν να τον μετατρέψουν σε μικροπολιτικό παραμάγαζο εξυπηρέτησης ημετέρων Ο φόβος μας είναι ότι τέτοιες πρακτικές οδηγούν σε έναν οργανισμό με ημερομηνία λήξης γεγονός που δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση.

Καλούμε για μια ακόμα φορά όλους τους εμπλεκομένους να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ώστε να βρεθούν βιώσιμες λύσεις προς όφελος όλων των πλευρών και κυρίως προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος. Δεν θα επιτρέψουμε να αφαιρέσουν από την πολιτεία ένα πολύτιμο εργαλείο για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της ελληνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και της εργασίας, και την καταπολέμηση της ανεργίας, της μεγαλύτερης μάστιγας της εποχής μας.

Loading...


  • europalso   ideascentral