Επιλεκτικές αμοιβαίες αποσπάσεις μόνο για λίγους με την ενεργή συμμετοχή των αιρετών στο ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔17/09/2018 - 10:03 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Τα Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών, όπως είχαν δεσμευτεί, παρακολουθούν όλες τις αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής. Αυτό, βέβαια, είναι η βασική υποχρέωση των αιρετών που συμμετέχουν θεσμικά στις συνεδριάσεις του συμβουλίου, οι οποίοι με τις πράξεις τους, τη στάση τους και τις περισσότερες φορές με τη «σιωπή» τους, δυστυχώς, αποδεικνύουν ότι είναι κατώτεροι των περιστάσεων και των ευθυνών τους.

 

Από τη μια οι αιρετοί των Παρεμβάσεων περιορίζονται σε ενημερωτικά δελτία μόνο με πολιτική – παραταξιακή στόχευση, καταγγέλλοντας γενικά την κυβέρνηση και τη Δ/νση, αποκρύπτοντας κατά το δοκούν ή πετώντας την μπάλα στην εξέδρα σε ό,τι αφορά τις αδικίες, τις παρατυπίες και γενικότερα τα πραγματικά προβλήματα των συναδέλφων της περιοχής μας. Από την άλλη τι μπορεί να πει κανείς για τους αιρετούς του ΠΑΜΕ οι οποίοι είναι άφαντοι εδώ και δυο χρόνια, αφού περιορίζονται να ενημερώνουν μόνο τους ημετέρους τηλεφωνικώς.

Σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας θέσαμε ερωτήματα στους αιρετούς για τον αυθαίρετο τρόπο συμπλήρωσης ωραρίου των ειδικοτήτων, για τη μη δημιουργία ομάδων σχολείων που τόσες αδικίες δημιούργησαν κτλ. Τους ρωτήσαμε αν υπερψήφισαν ή αν καταψήφισαν τις συγκεκριμένες διαδικασίες και αν τις καταψήφισαν γιατί δεν τις κατάγγειλαν δημόσια. Δεν πήραμε καμία απάντηση μέχρι σήμερα!

Μελετώντας τις αποφάσεις των συνεδριάσεων του ΠΥΣΠΕ στις 13-9-2018 (ΑΡΙΘΜ. Πράξης 31) και 14-9-2018 διαπιστώνει κανείς ότι πραγματοποιήθηκαν επιλεκτικά μόνο τρεις αμοιβαίες αποσπάσεις για μόνιμους και αναπληρωτές. Από τη στιγμή που αυτές έγιναν χωρίς επίσημη ανακοίνωση – πρόσκληση για όλους, πρακτική που αφήνει δικαιολογημένες υπόνοιες για μεροληψία, θεωρούμε ότι οι αποσπάσεις αυτές είναι στοχευμένες από τη Διοίκηση και τους αιρετούς και εξυπηρετούν προφανείς λόγους, όταν μάλιστα η μία αμοιβαία απόσπαση αφορά ενεργό συνδικαλιστικό μέλος του ΠΑΜΕ ! Όλα αυτά κλονίζουν, το αίσθημα του δικαίου και την εμπιστοσύνη των συναδέλφων στη λειτουργία του ΠΥΣΠΕ και του θεσμού των αιρετών.

Αμοιβαίες αποσπάσεις δεν προβλέπονται από κανένα νομικό πλαίσιο (μόνο αμοιβαίες μεταθέσεις προβλέπονται). Τα Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών συμφωνούν να γίνονται αμοιβαίες αποσπάσεις όταν όμως αυτές πραγματοποιούνται με διαφάνεια προς όφελος των ΟΛΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ που το επιθυμούν , με ξεκάθαρους όρους και όχι μόνο για λίγους. Θα έπρεπε η Διεύθυνση (και αν δεν το έπραξε η Δ/νση τότε θα έπρεπε να το πράξουν οι αιρετοί) να ενημερώσει ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους, μόνιμους και αναπληρωτές, ότι τους δίνει το δικαίωμα αυτό και να τους καλέσει μέσα σε συγκεκριμένες ημερομηνίες να υποβάλλουν αιτήσεις για αμοιβαία απόσπαση. Η ενημέρωση δεν μπορεί να είναι επιλεκτική ούτε η έγκριση αιτήσεων μόνο για λίγους.

Καταγγέλλουμε το ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής και το καλούμε ακόμη και τώρα να δώσει το δικαίωμα αμοιβαίων αποσπάσεων σε όλους τους συναδέλφους.

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso