Ένας καθηγητής για 5 μαθητές στο Ευρωπαϊκό Σχολείο Ηρακλείου

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔17/11/2015 - 10:26 | Author: Newsroom Ipaidia

Στην ολομέλεια της Βουλής ο υφυπουργός Παιδείας Θ. Πελεγρίνης, απαντώντας σε ερώτηση του Βουλευτή Β. Κεγκέρογλου, σχετικά με το Ευρωπαϊκό Σχολείο Ηρακλείου και την κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών στα σχολεία της Κρήτης ανεφερε

Αυτή τη στιγμή υπάρχει για όλα τα παιδιά, τα ελληνόφωνα και τα ξενόγλωσσα, ένας καθηγητής για πέντε μαθητές.

«Η μικρή αναλογία ασφαλώς δείχνει ότι υπάρχει προσωπικό που δεν υπάρχει στα δημόσια σχολεία

-Ο μικρός αριθμός και οι ειδικότητες απαιτούν να υπάρχει αυτό το προσωπικό το οποίο μπορεί να προβλέπεται να διδάσκει και σε άλλο σχολείο δίπλα.

-Να μην είναι, δηλαδή, αποκλειστικά για το συγκεκριμένο Σχολείο.

-Άρα, να διευκολυνθεί η πρόσληψη για δύο σχολεία.

-Δεν είναι ανάγκη να κάνει δύο ώρες μάθημα.

Ο κ.Κουράκης

Ο προεδρεύων της Βουλής Τάσος Κουράκης χαρακτήρισε πολύ ενδιαφέρουσα την πρόταση του κ. Κεγκέρογλου και κάλεσε τον υφυπουργό Παιδείας να τη δούμε αρκετά σοβαρά.

Ο υφυπουργός Παιδείας τόνισε πως :

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ: Το Yπουργείο συνεχίζει να προσπαθεί προκειμένου να εξασφαλιστεί η πιστοποίηση του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας του Ηρακλείου. Αφού ελήφθη υπόψη η έκθεση των αξιολογητών Ευρωπαίων επιθεωρητών των Ευρωπαϊκών Σχολείων το Υπουργείο προχώρησε:

Πρώτον, στον καθορισμό του προγράμματος σπουδών των τάξεων έκτης και εβδόμης του δευτεροβάθμιου κύκλου και στη ρύθμιση θεμάτων που αφορούν στις εξετάσεις του ευρωπαϊκού απολυτηρίου με την υπ’ αριθμόν 136208/Η2/17.9.2015 Υπουργική Απόφαση, η οποία εναρμόνισε την ελληνική νομοθεσία προς τον κανονισμό υπηρεσιακής κατάστασης του αποσπασμένου προσωπικού των ευρωπαϊκών σχολείων.

Δεύτερον, στην απόσπαση στο Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας στις 27.8.2015 τεσσάρων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και έξι εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στις 18.9.2015 και στις 12.11.2015 δόθηκαν δεκαεπτά πιστώσεις για πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας για τα αγγλόφωνα τμήματα του Σχολείου, ενώ τα υπόλοιπα κενά καλύπτονται από εκπαιδευτικούς που ανήκουν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Ηρακλείου Κρήτης.

Τρίτον, για το κτηριακό, το Πανεπιστήμιο Κρήτης με την υπ’ αριθμόν 338/11.6.2015 απόφαση της Συγκλήτου του διέθεσε τα πρώην κτήρια του Πανεπιστημίου στην οδό Κνωσού, η ανακαίνιση των οποίων είναι αρμοδιότητα του δήμου Ηρακλείου και άλλων εθνικών φορέων αρμόδιων για τα σχολικά κτήρια. Εντός των επόμενων ημερών πρόκειται να γίνει η τελευταία αυτοψία στο εν λόγω κτήριο που παραχωρήθηκε από το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Το έργο είναι ύψους 300.000 ευρώ για τις εργασίες που προβλέπει η εκπονηθείσα τεχνική μελέτη. Ο Δήμος Ηρακλείου εξασφάλισε από την περιφέρεια Κρήτης το ποσό των 120.000 ευρώ για τις εργασίες του παραπάνω κτηρίου.

ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ: Τώρα όσον αφορά στα κενά στα σχολεία, ο αριθμός των χορηγηθεισών πιστώσεων για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών, τόσο της γενικής εκπαίδευσης όσο και της ειδικής αγωγής είτε μέσω του τακτικού προϋπολογισμού είτε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Παιδείας, είναι εξαιρετικά περιορισμένος λόγω της γενικότερης δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας και ως εκ τούτου οι πιστώσεις αυτές δεν επαρκούν για την κάλυψη όλων των υφισταμένων λειτουργικών κενών της χώρας

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso