ΕΛΜΕ Σάμου: Κάλεσμα σε νέα σύσκεψη σωματείων για το μητρώο

Έξω το κράτος από τα σωματεία!

Κάλεσμα σε νέα σύσκεψη σωματείων για να αρνηθούμε την υπαγωγή στο Μητρώο


ΕΛΜΕ Σάμου

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019 η σύσκεψη σωματείων που κάλεσε η ΕΛΜΕ Σάμου με θέμα το συντονισμό για την αντιμετώπιση της υπαγωγή των σωματείων στο μητρώο πραγματικών δικαιούχων του ν.4557/2018.

Στο κάλεσμα της ΕΛΜΕ για τη σύσκεψη αυτή ανταποκρίθηκαν το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, το σωματείο εργαζομένων στο Νοσοκομείο Σάμου και ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου. Στη συζήτηση που έγινε, από την πλευρά της ΕΛΜΕ τονίστηκε η ανάγκη τα σωματεία συντονισμένα να αρνηθούν την ένταξη τους στο μητρώο και να διαμορφώσουν όρους ανατροπής αυτού του νόμου. Στη σύσκεψη εκφράστηκαν διαφορετικές προσεγγίσεις. Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών δεν έχει διαμορφώσει θέση για το νόμο και το μητρώο, ενώ οι δύο πρώτοι φορείς προτάσσουν την πίεση προς τις Ομοσπονδίες για το αίτημα «της εξαίρεσης των σωματείων από το μητρώο». Ωστόσο, από την πλευρά της ΕΛΜΕ επισημάνθηκε ότι υπάρχει και πρέπει να διευρυνθεί ο κοινός τόπος της εναντίωσης στο νόμο.

Στη βάση αυτή, η ΕΛΜΕ πρότεινε τη διοργάνωση νέας σύσκεψης – συγκέντρωσης σωματείων από κοινού με τα άλλα σωματεία που ήταν παρόντα στη σύσκεψη της 17/12. Καθώς όμως η πρόταση αυτή δεν έγινε δεκτή, το ΔΣ της ΕΛΜΕ αποφάσισε να προχωρήσει σε κάλεσμα νέας σύσκεψης των σωματείων, προτείνοντας παράλληλα σε όλους τους παριστάμενους να στηρίξουν έμπρακτα το κάλεσμα αυτό.

Είναι προφανής η ανάγκη για μια μαζική σύσκεψη εκπροσώπων και εργαζομένων στα σωματεία ως αναγκαίο βήμα για να εκφραστεί αποφασιστικά η αντίθεση στην επιχείρηση υπαγωγής και ελέγχου των σωματείων από το κράτος, για να στηριχθεί η πάλη για την ανεξαρτησία των σωματείων από το κράτος και τους εργοδότες.

Η νέα σύσκεψη σωματείων ορίστηκε για την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020, στις 6μμ, στο Αμφιθέατρο του «Μαυρογένειου» ΕΠΑ.Λ. Σάμου, στο Βαθύ.

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !