Εκπαιδευτικοί: Παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔02/12/2020 - 14:20 | Author: Newsroom Ipaidia

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ παρατείνει το δεύτερο lockdown, δεν λαμβάνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για τον έλεγχο και την ανάσχεση της πανδημίας. Εφαρμόζοντας την πολιτική του μηδενικού δημοσιονομικού κόστους εξακολουθεί να αφήνει έκθετο το λαό, χωρίς ενίσχυση του ΕΣΥ, με λίγα τεστ, ελάχιστη ιχνηλάτηση, χωρίς ουσιαστικά μέτρα για τους χώρους εργασίας, τις συγκοινωνίες, τις κοινωνικές  δομές» αναφέρει η ΕΛΜΕ-Θ Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωση της.

Η ανακοίνωση:

Ακόμα και τώρα αρνείται πεισματικά να ενισχύσει τα Δημόσια Νοσοκομεία με νέες ΜΕΘ, μαζικές προσλήψεις γιατρών και προσωπικού και επίταξη του συνόλου του ιδιωτικού τομέα υγείας.

Στον ευαίσθητο χώρο των σχολείων, δεν έκανε το παραμικρό ώστε να λειτουργήσουν με όρους ασφάλειας για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Αντίθετα επέμεινε στην πολιτική του συνωστισμού των παιδιών στις αίθουσες, χωρίς μέτρα προστασίας και κατέφυγε στο κλείσιμο των σχολείων, υποβαθμίζοντας τη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία .Ακόμη και σήμερα  εξακολουθεί να περιστρέφει τη συζήτηση για το άνοιγμα  των σχολείων γύρω από πιθανές ημερομηνίες , χωρίς να ανακοινώνει και να παίρνει κανένα μέτρο για την ασφαλή λειτουργία τους.

Η προσπάθεια να προβάλλει για επικοινωνιακούς λόγους  ως «λύση»  την τηλεκπαίδευση , δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια ότι η ζωντανή εκπαιδευτική διαδικασία είναι αναντικατάστατη και ότι η  μετατροπή  της τηλεκπαίδευσης  σε ισότιμη με την δια ζώσης εκπαίδευση οξύνει  ακόμη περισσότερο τις εκπαιδευτικές και ταξικές ανισότητες., πλήττει  τα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα.

Η πολιτική της κυβέρνησης είναι εγκληματική απέναντι στο λαό.

Την ίδια στιγμή, αντί να κάνει τα αυτονόητα, χρησιμοποιεί ως πρόσχημα την πανδημία και με το δόγμα της «ατομικής ευθύνης», προσπαθεί να επιβάλλει την αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική της.

· Με καταστολή και απαγορεύσεις, χτυπώντας τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού.

· Με το νέο αντεργατικό – αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο «Βρούτση» χτυπά βάναυσα τις εργασιακές σχέσεις και επιχειρεί να βάλει στο γύψο τα συνδικαλιστικά δικαιώματα.

· Με τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό και τη νέα επιδρομή σε μισθούς, συντάξεις, στην Υγεία, την Παιδεία, τη στέγη.

·  Με την αντικατάσταση της δια ζώσης διδασκαλίας με την εξ αποστάσεως επικοινωνία, αντί της μέριμνας για μέτρα ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων στη βάση των προτάσεων του κινήματος.

· Με την προώθηση σειράς αντιεκπαιδευτικών νομοθετημάτων αποδομούν το δημόσιο σχολείο, καταργούν εργασιακά δικαιώματα.

· Με το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση καταπατούν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, προωθούν την ιδιωτικοποίηση και παραδίδουν το σχολείο στις δυνάμεις της αγοράς.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ

Απέναντι στην αντιλαϊκή – αντιεκπαιδευτική πολιτική και κόντρα στην γενικευμένη καταστολή και τις απαγορεύσεις απαντήσαμε με κινητοποιήσεις στις 12 Νοέμβρη στις πύλες των νοσοκομείων, με τις πορείες στις 17 Νοέμβρη για το Πολυτεχνείο και με συγκεντρώσεις στις 26 Νοέμβρη στην 24ωρη απεργία.

Συνεχίζουμε αγωνιστικά και οι ΕΛΜΕ οργανώνουμε την Πέμπτη 3/12, στις 2.30 μ.μ. στην Περιφερειακή Διεύθυνση παράσταση διαμαρτυρίας με όλα τα μέτρα προστασίας.

Διεκδικούμε

–Στήριξη της δημόσιας Υγείας με εξοπλισμό, υλικά, άνοιγμα ΜΕΘ, ενίσχυση με μόνιμους διορισμούς προσωπικού.

–Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας χωρίς αποζημίωση. Ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας-μαζικά δωρεάν τεστ στον πληθυσμό.

–Να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία με όλα τα μέτρα προστασίας μαθητών, εκπαιδευτικών (15 παιδιά ανά τμήμα, ιχνηλατήσεις, τεστ, διορισμός καθαριστριών κ.ά.)

–Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών.

–Ασφαλείς δημόσιες συγκοινωνίες χωρίς συγχρωτισμό.

– Προσλήψεις αναπληρωτών τώρα για να καλυφθούν όλα τα κενά, σε όλες τις δομές και όλες τις ειδικότητες.

– Άμεση ένταξη όλων των απορριφθέντων λόγω παραβόλου στους πίνακες αναπληρωτών με δυνατότητα πρόσληψής τους από φέτος.

– Άμεση κατάργηση των τρίμηνων συμβάσεων και μετατροπή τους σε κανονικές προσλήψεις αναπληρωτών

– Να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και οι ΥΑ. για την ΕΑΕ.

– Δε νομιμοποιούμε την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Η ΕΑΕ σε καμία περίπτωση  δεν μπορεί να έχει χαρακτηριστικά υποχρεωτικότητας για μαθητές και εκπαιδευτικούς, με απουσίες, προχώρημα ύλης κλπ. Κανένας μαθητής να μην λαμβάνει απουσίες επειδή δεν συμμετέχει στην τηλεκπαίδευση. Καμία ύλη να μην θεωρείται διδαχθείσα στην τηλεκπαίδευση, αλλά μόνο στην τάξη.

– Καμιά ιδιωτική εταιρεία υπεύθυνη της επαφής μας με τους μαθητές. Προστασία των προσωπικών δεδομένων μαθητών και εκπαιδευτικών .

–Δωρεάν παροχή όλου του απαραίτητου εξοπλισμού από το υπουργείο: Laptop και οθόνες, σύνδεση στο Internet, αφού έτσι κι αλλιώς αποτελεί ένα απαραίτητο συμπληρωματικό εργαλείο στη διδακτική διαδικασία.

– Να αποσυρθεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση

– Να καταργηθούν τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα (ν. Κεραμέως, τράπεζα θεμάτων, προσοντολόγιο, κ.ά.)

–  Να σταματήσουν οι διώξεις και να καταργηθούν τα πρόστιμα σε αγωνιστές.  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: