Μετά από πολλά χρόνια σε αυτήν την επιβαρυμένη , όπου λειτουργούν Νηπιαγωγεία, Δημοτικό, Γυμνάσιο στον ίδιο χώρο, με ό,τι προβλήματα αυτό συνεπάγεται,  είχε οριοθετηθεί με ξύλινο κάγκελο ένα μικρό μέρος της αυλής, ώστε να χρησιμοποιείται ως ξεχωριστό προαύλιο των δύο Νηπιαγωγείων, αναφέρει η Αγωνιστική Συσπείρωση εκπαιδευτικών.

Την περασμένη Δευτέρα δυστυχώς γίναμε μάρτυρες και σε σχολείο της περιοχής μας, και μάλιστα όχι για πρώτη φορά, μιας κατάστασης που βλέπουμε τον τελευταίο καιρό να συμβαίνει και σε άλλα σχολεία της Ελλάδας.

Στη σχολική μονάδα όπου στεγάζονται το 18ο Δημ. Σχ. Αθηνών, το 56ο Γυμνάσιο και δύο Νηπιαγωγεία, το 18ο και το 40ο,  και βρίσκεται στην οδό Αχαΐας στους Αμπελόκηπους αντικρίσαμε το πρωί της Δευτέρας πεσμένους σοβάδες στην αυλή από τον εξωτερικό τοίχο του παλιού κτιρίου, από τη μεριά όπου προαυλίζονται τα παιδιά του Νηπιαγωγείου.

Μετά από πολλά χρόνια σε αυτήν την επιβαρυμένη σχολική μονάδα, όπου λειτουργούν Νηπιαγωγεία, Δημοτικό, Γυμνάσιο στον ίδιο χώρο, με ό,τι προβλήματα αυτό συνεπάγεται,  είχε οριοθετηθεί με ξύλινο κάγκελο ένα μικρό μέρος της αυλής, ώστε να χρησιμοποιείται ως ξεχωριστό προαύλιο των δύο Νηπιαγωγείων.

Σ΄ αυτό το κομμάτι του προαυλίου έπεσαν από τον εξωτερικό τοίχο του πρώτου ορόφου κομμάτια του επιχρίσματος του σοβά, από ύψος δηλαδή που θα μπορούσε να επιφέρει τραυματισμό σε μικρούς μαθητές, αν γινόταν σε ώρα λειτουργίας του σχολείου.

Παρόμοιο περιστατικό έχει γίνει ξανά στο παρελθόν. Το κτίριο είναι παλιό και χρειάζεται έλεγχο και επισκευές.

Δυστυχώς παρόλο που έγινε άμεσα ενημέρωση των αρμοδίων φορέων, καμία αντίδραση δεν έχει υπάρξει μέχρι τώρα.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων να αναλάβουν τις ευθύνες τους πριν ζήσουμε και τραυματισμούς μαθητών !

 

Απαιτούμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες λειτουργίας των σχολικών μονάδων  !