Εκπαιδευτικοί: «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! – Κάτω τα χέρια από τους μαθητές μας»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/10/2020 - 09:05 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ καταγγέλλει το όργιο της κρατικής καταστολής στη συγκέντρωση στις 09/10 έξω από το Υπουργείο Παιδείας και στην παράσταση διαμαρτυρίας την ίδια μέρα έξω από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απέναντι στους εκατοντάδες μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς,που διεκδικούν υγειονομικά μέτρα για την ασφάλεια και την προστασία της υγείας στο σχολείο.

ΕΛΜΕ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δεν αντέχει τον διάλογο, για αυτό και αξιοποίησε, για μια ακόμα φορά, τη δράση μίας μεμονωμένης ομάδας που δεν έχουν καμία σχέση ούτε με το μαθητικό,ούτε μετο εκπαιδευτικό κίνημα. Με πλήθος χημικών και δακρυγόνων, με επιθέσεις ακόμα και μέσα στο προαύλιο του Mallκαι στο σταθμό του ηλεκτρικού, που έβαλαν σε κίνδυνο τη ζωή και την ασφάλεια ανήλικων μαθητών, η αστυνομία διέλυσε τη μαζική συγκέντρωση.

Η κυβέρνηση εντείνει την καταστολή και την τρομοκράτηση μαθητών και εκπαιδευτικών. Μετά την συκοφάντηση και την «τιμωρία» με τις λεγόμενες «τηλε-απουσίες», όσων αγωνίζονται και συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις,προχώρα στην ωμή βία.

Δηλώνουμε απερίφραστα ότι εμείς οι εκπαιδευτικοί θα παραμείνουμε δίπλα στους αγωνιζόμενους μαθητές μας. Τα αιτήματα τους είναι δίκαια, είναι και δικά μας αιτήματα. Δηλώνουμε ότι η τρομοκρατία της κυβέρνησης και το οργανωμένο σχέδιο συκοφάντησης των αγώνων δεν θα περάσει! Ξεκαθαρίζουμε στην κυβέρνηση ότι η προσπάθεια εκφοβισμού των μαθητών και των εκπαιδευτικών θα πέσει στο κενό.

· Συνεχίζουμε δυναμικά τις κινητοποιήσεις μας. 13 Οκτωβρίου στο συλλαλητήριο στις 19.30 στο παλιό Εργατικό Κέντρο

· Κλιμακώνουμε με την πανδημοσιοϋπαλληλική ΑΠΕΡΓΙΑ στις 15 Οκτωβρίου και την απεργιακή συγκέντρωση στις 11.00 στην Περιφέρεια (πρώην Νομαρχία)!  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: