Η διδασκαλία της Τέχνης, η πραξιακή σχέση με την τέχνη, είναι απαραίτητη για την ολόπλευρη ανάπτυξη του πνευματικού, συναισθηματικού και ψυχικού κόσμου όλων των μαθητών ανεξάρτητα από το ποιο επάγγελμα θα ακολουθήσουν στη ζωή τους, αναφέρει το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών σε ανακοίνωση του.

Η ανακοίνωση:

Εν μέσω των πολύ δύσκολων συνθηκών που δημιούργησε η υγειονομική κρίση, η Κυβέρνηση προχώρησε στην ουσιαστική κατάργηση των εικαστικών και άλλων μαθημάτων, όπως η μουσική και η κοινωνιολογία, από το πρόγραμμα του Λυκείου καθώς και στην ψήφιση νόμων που έχουν στόχο την απόλυτη υποβάθμιση της
δημόσιας .

Η διδασκαλία της Τέχνης, η πραξιακή σχέση με την τέχνη, είναι απαραίτητη για την ολόπλευρη ανάπτυξη του πνευματικού, συναισθηματικού και ψυχικού κόσμου όλων των μαθητών ανεξάρτητα από το ποιο επάγγελμα θα ακολουθήσουν στη ζωή τους.

Είναι αναγκαία για την γενικότερη πνευματική καλλιέργεια του τόπου και την κοινωνική ανάπτυξη.

Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΒΑΖΕΙ ΦΡΑΓΜΟΥΣ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ. Χιλιάδες μαθητές που προσανατολίζονται σε μία από τις τουλάχιστον 15 Σχολές που απαιτούν σχέδιο θα αναγκαστούν να πληρώνουν φροντιστήρια. Η απόφαση για την υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου δεν πρέπει να περάσει.

Την Κυριακή 18 Απρίλη δώσαμε έναν σημαντικό αγώνα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Λάρισα με επιτυχία.

Το Σάββατο 8 Μάη 2021 συνεχίζουμε. Θα είμαστε στους δρόμους της Αθήνας της Θεσσαλονίκης και της Λάρισας με αυτοκινητοπομπές και δίτροχα.

Την Τρίτη 11 Μαΐου θα είμαστε στην Πάτρα στην Πλατεία Γεωργίου στις 18.30.

Το ΕΕΤΕ αγωνίζεται για το δικαίωμα κάθε μαθητή στην αισθητική αγωγή και στην Καλλιτεχνική παιδεία, για μάθημα τέχνης σε όλες τις τάξεις, σε όλα τα σχολεία, εργαστηριακό. Για διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών, για μονιμοποίηση των αναπληρωτών.