Εκπαιδευτικοί: «Δε θα γίνουμε ο πολιορκητικός κριός της κυβέρνησης ενάντια στους αγωνιζόμενους μαθητές»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔05/10/2020 - 16:21 | Author: Newsroom Ipaidia

Η ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ 3ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ 6/10  (11 – 14). Η κατάπτυστη Υ.Α. υπ’ Αριθμ. 131451/ΓΔ4 του Υπουργείου Παιδείας για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία, επιδιώκει να μας επιβάλλει «κόντρα» ρόλο από αυτό που εξ αντικειμένου έχουμε.

ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Είμαστε δάσκαλοι  και παιδαγωγοί . Η προκλητική στάση του Υπουργείου και της κυβέρνησης  ξεπερνάει κάθε όριο και μας μετατρέπει σε αστυνομικά όργανα.

Την Παρασκευή δόθηκε μια πρώτη απάντηση στα υπό κατάληψη σχολεία και οι σύλλογοι διδασκόντων αποφάσισαν συντριπτικά ενάντια στην εφαρμογή της Υ.Α.

Η απάντησή μας πρέπει να είναι συλλογική και μαζική .

Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων  να χρησιμοποιήσουν την 3ωρη στάση της ΟΛΜΕ (8πμ – 11π.μ) και την 3ωρη στάση της ΕΛΜΕ(11π.μ – 2μ.μ) για την Τρίτη, 6 Οκτώβρη, στην περίπτωση που τους ζητηθεί να εφαρμόσουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση λόγω κατάληψης.

Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην επιβαλλόμενη Υ.Α.

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ

«Σήμερα συνεδρίασε σύλλογος διδασκόντων του …………….. και αφού εκτίμησε την κατάσταση κατέληξε στην απόφαση πως με την Υ.Α 131451/ΓΔ4 για την σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία:

  1. Διαστρεβλώνεται ο παιδαγωγικός μας ρόλος
  2. Μετατρεπόμαστε σε μηχανισμό καταστολής κοινωνικών διαμαρτυριών και αγώνων και γινόμαστε ένας ιδιότυπος μηχανισμός «lock out»
  3. Αλλοιώνεται ο χαρακτήρας της Δημόσιας Εκπαίδευσης
  4. Καλούμαστε να κάνουμε μάθημα σε κλειστά σχολεία, με αποκλεισμούς μαθητών και υποχρεωτική –εκδικητική απουσία.
  5. Καλούμαστε να εφαρμόσουμε διαταγές που απέχουν από την ζώσα πραγματικότητα.

Θεωρούμε ότι δεν μπορούμε, για τους παραπάνω λόγους, να προχωρήσουμε στην εφαρμογή  και υλοποίηση της Υ.Α υπ’ Αριθμ. 131451/ΓΔ4  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: