ΕΕΤΑΑ Παιδικοί Σταθμοί ΕΣΠΑ: Φέτος θα φιλοξενηθούν δωρεάν πάνω από 110.000 παιδιά

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔18/06/2018 - 12:17 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Η διαδικασία φιλοξενίας σε μέσω θα εξελιχθεί ομαλά, με αποτέλεσμα ο αριθμός των εξυπηρετούμενων παιδιών να υπερβεί φέτος τα 110.000, εκτιμά ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (), Θεόδωρος Γκοτσόπουλος, με δήλωσή του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, με αφορμή την έναρξη των αιτήσεων από τους γονείς.

Η πλήρης δήλωση του κ. Γκοτσόπουλου είναι η ακόλουθη:

«Από την Παρασκευή 15 Ιουνίου έχει ξεκινήσει για φέτος η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για τη διεκδίκηση voucher για τους παιδικούς σταθμούς», στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής». Ο στόχος μας για φέτος είναι η διαδικασία να εξελιχθεί ομαλά. Έως τις 4 Ιουλίου οι γονείς μπορούν να μπαίνουν στην ιστοσελίδα της (www.eetaa.gr) για να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα ξεπεράσουμε τον περσινό αριθμό που ήταν 106.500 παιδιά και θα υπερβούμε τα 110.000.

Η επιλογή θα γίνει σε δύο φάσεις: Η πρώτη θα γίνει τώρα και ο κύριος όγκος των παιδιών θα πάρει τα voucher, ενώ όσοι δεν θα μπορέσουν να τα χρησιμοποιήσουν θα τα δώσουμε, τέλη Σεπτεμβρίου, στα επόμενα παιδιά.

Λογικά η φετινή διαδικασία θα ολοκληρωθεί τέλη Σεπτεμβρίου με στόχο, επαναλαμβάνω, να υπερβούμε τα 110.000 παιδιά. Φέτος τα χρήματα είναι περισσότερα, οι συνθήκες είναι καλύτερες, ενώ υπάρχει και ένα πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που βοηθάει τους δήμους να αποκτήσουν άμεσα νέα τμήματα , με αποτέλεσμα η χωρητικότητα των παιδικών σταθμών -που είναι το μεγάλο πρόβλημα- θα μεγαλώσει.

Να θυμίσω ότι πέρυσι12.000 παιδιά δεν μπόρεσαν να χρησιμοποιήσουν τα vouchers που πήραν επειδή δεν υπήρχαν διαθέσιμες θέσεις είτε στους δημοτικούς είτε στους ιδιωτικούς σταθμούς. Αυτό το θέμα πιστεύουμε ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί σε μια προοπτική τριετίας με τη δημιουργία νέων τμημάτων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς. Ήδη άρχισε από φέτος το πρόγραμμα και πιστεύουμε ότι αν συνεχιστεί τα επόμενα δύο χρόνια το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί.

Άρα λοιπόν πιστεύουμε ότι με τη συνεργασία όλων, φέτος θα πάμε καλύτερα από πέρυσι και δεν θα υπάρξει κανενός είδους πρόβλημα».

Χαρίτσης: Τι αλλαγές ετοιμάζουμε για τις θέσεις στους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ

Loading...


  • europalso   ideascentral