Το ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής καλεί τους συναδέλφους, τους γονείς και τους μαθητές του Γέρακα και της ευρύτερης περιοχής να καλοδεχθούν τα ασυνόδευτα που θα φιλοξενηθούν σε δομή στη περιοχή Δέση του Γέρακα. Να αγκαλιάσουν τα παιδιά στα σχολεία και στις γειτονιές. Να δείξουν την αλληλεγγύη τους με κάθε τρόπο.

Ε ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής

Καλούμε τους συναδέλφους, τους μαθητές μας, τους γονείς τους, να απομονώσουν τις ρατσιστικές και φασιστικές φωνές που ακούγονται, κάποιες εκ των οποίων εμφανίζονται με προοδευτικό φερετζέ, καλλιεργούν το μίσος στις ψυχές των μαθητών μας και στοχοποιούν τους πρόσφυγες για να αθωώσουν τον πραγματικό ένοχο.

Τα παιδιά είναι θύματα ιμπεριαλιστικού πολέμου, παιδιά που ξεριζώθηκαν από τα σπίτια τους, έχασαν γονείς, συγγενείς και φίλους. Παράπλευρες απώλειες των ΝΑΤΟικών σχεδιασμών, της επαναχάραξης των συνόρων προς όφελος μονοπωλιακών ομίλων ξένων και εγχώριων, στους οποίους ενεργό ρόλο έχει η Ελλάδα, συμμετέχοντας με πλοία και βάσεις. Η χώρα μας αποτελεί ορμητήριο για επεμβάσεις, για νέους πολέμους που προκαλούν θάνατο, φτώχια και προσφυγιά.

Η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και της ΕΕ που εγκλωβίζει χιλιάδες πρόσφυγες σε hotspots τύπου Μόρια, στοιβάζοντας σε σκηνές και κοντέινερ όσους δεν σκοτώθηκαν από τις έξυπνες βόμβες, όσους δεν πνίγηκαν στο Αιγαίο, όσους δεν έπεσαν θύματα δουλεμπόρων, είναι ένοχη για όλη αυτή τη κατάσταση.

Απαιτούμε από τη κυβέρνηση και με ευθύνη του υπουργείου παιδείας να στηριχτούν τα παιδιά αυτά σε επίπεδο εκπαίδευσης, απασχόλησης, υγείας.

Να συνεχίσουν να διδάσκονται τη μητρική τους γλώσσα ώστε να αποτελέσει τη βάση για να μάθει και τη γλώσσα της χώρας υποδοχής. Να υλοποιηθούν προγράμματα που ενισχύουν το αίσθημα της συλλογικότητας, της ασφάλειας και της αλληλεγγύης. Εκπαίδευση αποκλειστικά με κρατική ευθύνη.

Συνεχίζουμε και διεκδικούμε την ικανοποίηση των αιτημάτων μας:

Εγγραφή όλων των παιδιών προσφύγων και μεταναστών στα πλησιέστερα στον τόπο διαμονής τους πρωινά δημόσια σχολεία.
Δημιουργία τάξεων υποδοχής σε όλα τα σχολεία που φοιτούν προσφυγόπουλα.
Μικρότερα τμήματα στις τάξεις που φοιτούν παιδιά πρόσφυγες
Υποστηρικτικές δομές (ενισχυτική διδασκαλία, παράλληλη στήριξη, ψυχολογική υποστήριξη κλπ)
Κατάλληλα συγγράμματα και εκπαιδευτικό υλικό για την εκμάθηση της ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας
Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.
Εγγραφή των παιδιών κάτω των 4 ετών στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Ένταξη των παιδιών από 15 ως 18 ετών σε ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, σύμφωνα με την επιλογή τους, με δημιουργία τάξεων υποδοχής.
Διορισμοί και προσλήψεις εκπαιδευτικών για την εκπαίδευση προσφύγων άμεσα.
Δωρεάν μεταφορά των παιδιών που διαμένουν στις δομές και όσων διαμένουν σε σπίτια και ξενώνες προς τα σχολεία φοίτησής τους.
Δωρεάν ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη.
Αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για τα παιδιά και τις οικογένειές τους, με την μεταστέγαση τους από τα στρατόπεδα εντός του αστικού ιστού.
Κεντρική μέριμνα και ευθύνη για την ακριβή καταγραφή, φροντίδα και εκπαίδευση όλων των ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων.
Δυνατότητα εκμάθησης ελληνικών σε ενήλικες πρόσφυγες που το επιθυμούν.
Να δοθούν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα και τα απαραίτητα δικαιολογητικά ώστε να επανενωθούν με τους γονείς τους που βρίσκονται σε άλλες χώρες της ΕΕ.
Έξω οι ΜΚΟ από τις δομές, να αναλάβουν την ευθύνη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Παλλήνης.

Στο πλαίσιο αυτό συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε, για το γκρέμισμα των τειχών της ντροπής της ΕΕ, για τη διασφάλιση της άμεσης μετακίνησης των προσφύγων στις χώρες τελικού προορισμού τους. Αγωνιζόμαστε για να σταματήσει ο πόλεμος και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που καταστρέφουν χώρες και αφανίζουν λαούς και δημιουργούν εκατομμύρια πρόσφυγες.

Τα σχολεία μας ανοιχτές αγκαλιές αλληλεγγύης για τα παιδιά όλων

των φτωχών του τόπου μας, ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών!

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ