Μια χρήσιμη δράση που έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει τον παιδικό πληθυσμό, πριν από το καλοκαίρι, για τους κινδύνους του νερού συνδιοργανώνουν τα Υπουργεία Υγείας και Παιδείας.

Η δράση θα παρακινήσει τα παιδιά να ασχοληθούν με την αθλητική ναυαγοσωστική, ως μέσου διά βίου άθλησης και προστασίας της υγείας τους από ατυχήματα στο νερό.

Ο πνιγμός, δυστυχώς, αποτελεί ένα σοβαρό και υποτιμημένο πρόβλημα δημόσιας υγείας, καθώς ένας άνθρωπος χάνει τη ζωή του από αυτόν κάθε 30 δευτερόλεπτα στη Γη.

Η Ελλάδα έχει περίπου τον ίδιο αριθμό θανατηφόρων πνιγμών ετησίως με την 8πλάσια σε πληθυσμό Γερμανία.

Με αφορμή την υποψηφιότητα για την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας στο Νερό , στις 15 Μαΐου 2015, 500.000 Ελληνόπουλα δημοτικού σχολείου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αυτήν τη δράση αγωγής υγείας.

Η δράση, η οποία ονομάζεται «Ασφαλής Ελλάδα» και περιλαμβάνει ευαισθητοποίηση, ενημέρωση για μέτρα ασφαλείας στο νερό και αθλητική ναυαγοσωστική, θα υλοποιηθεί με πρωτοβουλία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Υποβρύχιας Δραστηριότητας-Αθλητικής Αλιείας και τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, του Princess Charlene of Monaco Foundation, των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca, του International Swimming Hall of Fame και του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Στις 28 Απριλίου, η δράση έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους 100 εκπαιδευτικούς που παρακολούθησαν την πιλοτική της παρουσίαση στην ημερίδα ασφάλειας στο νερό του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου Περιστερίου και του Γραφείου Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αγωγής Υγείας Γ΄ Αθήνας.

Η «Ασφαλής Ελλάδα» είναι πιθανότατα, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, η πρώτη δράση στον κόσμο που απευθύνεται -σε εθνική κλίμακα – σε τόσο μεγάλο αριθμό παιδιών.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ