Δημοσκόπηση Marc: Οκτώ στους δέκα συμφωνούν με τη σύνδεση αξιολόγησης των ΑΕΙ με τη χρηματοδότησή τους

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔20/01/2020 - 16:19 | Author: Newsroom Ipaidia

Υπέρ της σύνδεσης της των από την Εθνική Ανεξάρτητη Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης με τη τους τάσσεται το 78% των πολιτών σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc.

Παράλληλα, έξι στους δέκα συμφωνούν με το να μετράει η απόδοση των μαθητών στο Λύκειο για την είσοδό τους στα ΑΕΙ.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, για λογαριασμό του protothema.gr, στο ερώτημα για το αν θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη στον τελικό βαθμό του μαθητή για την εισαγωγή του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση η απόδοσή του στις τρεις τάξεις του Λυκείου το 60,1% των ερωτηθέντων απαντά «συμφωνώ/μάλλον συμφωνώ».

Το 78% των ερωτηθέντων απαντά «συμφωνώ/μάλλον συμφωνώ», στην ερώτηση ένα μέρος της κρατικής χρηματοδότησης των Πανεπιστημίων να συνδεθεί με την αξιολόγησή τους από την Εθνική Ανεξάρτητη Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης και μόλις το 14,6% δηλώνει «διαφωνών/μάλλον διαφωνώ.

Σχεδόν καθολική είναι, παράλληλα, η αποδοχή της πρότασης για στήριξη της επαγγελματικής εκπαίδευσης από το κράτος με το 93,3% των συμμετεχόντων να συμφωνούν με το αίτημα αυτό.

Το 80,5% δηλώνει, τέλος, σύμφωνο με το πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας που προβλέπει την παροχή ενός tablet σε κάθε παιδί από την Δ΄ Δημοτικού μέχρι την Γ΄ Λυκείου μέσα στο οποίο θα βρίσκει τα βιβλία του σε ψηφιακή μορφή. • Το ipaidia.gr στο google news

  Τελευταίες Ειδήσεις

  Ειδήσεις για πανελλήνιες 2020

     • ideascentral

   europalso