ΔΑΠ – ΝΔΦΚ: Το μεγάλο βήμα για ελεύθερα πανεπιστήμια

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/02/2021 - 17:25 | Author: Newsroom Ipaidia

Στη χθεσινή ψηφοφορία για το κάθε «ΝΑΙ» ακούστηκε με τη φωνή χιλιάδων φοιτητών που εδώ και χρόνια ζητούν ελευθερία στη σκέψη και στην έκφραση μέσα στα πανεπιστήμια, αναφέρει η σε ανακοίνωση της.

Ακόμα και αν κατά τη διάρκεια της συζήτησης ακούσαμε φωνές από το παρελθόν να πετούν ξεπερασμένα συνθήματα και μεγαλοστομίες, ευτυχώς η φωνή που κυριάρχησε ήταν εκείνη μιας Κυβέρνησης και ενός Πρωθυπουργού, όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης που αφουγκράστηκαν και έκαναν πραγματικότητα τα αυτονόητα αιτήματα των φοιτητών και της ακαδημαϊκής κοινότητας. Εκείνα τα οποία ζητούσαν νομιμότητα, ελευθερία, πρόοδο και ευκαιρίες κόντρα στο φόβο και τη βία που προωθούσε ένα χορηγούμενο παρακράτος.

Από εδώ και πέρα, με τη συνεισφορά όλων των αρμόδιων, τίθεται σε εφαρμογή ένας νόμος που θα επιστρέψει το Πανεπιστήμιο σε εκείνους που πραγματικά ανήκει: Στους φοιτητές και τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας. Και τώρα που το αυτονόητο έγινε πράξη, όλοι εμείς θα σταθούμε συμμέτοχοι στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που θα κάνουν τα Ελληνικά Πανεπιστήμια πρωτοπόρα και ανταγωνιστικά προς τα μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Ο Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κώστας Τσιαγκλιώτης ανέφερε: «Η φύλαξη των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων ήταν και είναι για τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ μια πρόταση για την οποία παλεύουν χρόνια χιλιάδες φοιτητές. Σήμερα έγινε νόμος του κράτους. Τελειώνουμε οριστικά με το μπάχαλο που επέβαλαν οι μειοψηφίες και ανοίγουμε την πόρτα στην εποχή της δημιουργίας και της προόδου». • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !  • express

   europalso

  Enter your email address: