Αυγενάκης: Τσίπρας και Γαβρόγλου δίνουν το τελειωτικό χτύπημα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔20/04/2019 - 18:45 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

«Μετά από τέσσερα χρόνια καταστροφικών πολιτικών και στον τομέα της παιδείας, ο κ. Τσίπρας και ο κ. έρχονται να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καταθέτοντας έναν νόμο-σκούπα για την Ανώτατη Εκπαίδευση. Το Γαβρόγλου διαλύει ό,τι έχει ουσιαστικά μείνει όρθιο στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στη χώρα μας», δήλωσε ο γραμματέας της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης.

Όπως επισημαίνει ο ίδιος, πρόκειται για «ένα νομοσχέδιο που καταργεί κάθε έννοια αξιολόγησης. Ένα νομοσχέδιο που ισοπεδώνει ουσιαστικά την Τεχνολογική Εκπαίδευση και κόβει τον ομφάλιο λώρο, τον οποίον πρέπει να έχει κάθε πανεπιστήμιο -το οποίο παράγει εφαρμοσμένη γνώση- με την αγορά. Ένα νομοσχέδιο που δημιουργεί ακαδημαϊκά τμήματα δύο ταχυτήτων».

Καταλήγοντας στη δηλωσή του, ο κ. Αυγενάκης τονίζει ότι «η κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί ότι τους τελευταίους μήνες παραμονής της στην εξουσία, δεν μπορεί να δεσμεύει τη χώρα, το ακαδημαϊκό σύστημα και τους φοιτητές με τέτοιου είδους παρεμβάσεις. Καλούμε τον κ. Γαβρόγλου να αποσύρει άμεσα αυτό το νομοσχέδιο. Ως Νέα Δημοκρατία θα αντιταχθούμε με κάθε τρόπο στη Βουλή σε αυτό το τερατούργημα, το οποίο πάει να ψηφιστεί με διαδικασίες εξπρές τη Μεγάλη Εβδομάδα».

Κεραμέως: «Αρμαγεδδώνας στην παιδεία το νομοσχέδιο Γαβρόγλου»

Loading...


  • europalso

    ideascentral