Αργοπορία στη στελέχωση των Σχολείων εξωτερικού και απώλεια διδακτικών ωρών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔06/09/2020 - 10:35 | Author: Newsroom Ipaidia

Ε.Λ.Μ.Ε. Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας: Αργοπορία στη στελέχωση των Σχολείων με συνέπεια την απώλεια διδακτικών ωρών σε βάρος των μαθητών

Αξιότιμη Κυρία Υπουργέ, Αξιότιμη Κυρία Υφυπουργέ,
Θα θέλαμε, για μία ακόμη φορά, να φέρουμε στην προσοχή σας το γεγονός ότι τα Σχολεία της περιοχής μας έχουν ανοίξει από τις 12/8/2020 και ήδη συμπλήρωσαν δύο εβδομάδες λειτουργίας.

Δυστυχώς γίνεται αισθητή από εμάς, τους μαθητές και τους γονείς η ύπαρξη κενών και ελλείψεων εκπαιδευτικών από τα Σχολεία και η απώλεια μεγάλου αριθμού διδακτικών ωρών εξαιτίας της μεγάλης καθυστέρησης του Υπουργείου στην διεκπεραίωση και ολοκλήρωση των νέων αποσπάσεων και των παρατάσεων που προβλέπονται μετά τις νέες αποσπάσεις.
Προς επίλυση αυτού του προβλήματος θα θέλαμε, εκτός από την επίσπευση των διαδικασιών, να ζητήσουμε και την επαρκή στελέχωση των Σχολείων με την πρώτη φάση των αποσπάσεων. Θα ήταν κρίμα να αναγκαστούν οι υπηρεσίες να προχωρήσουν σε μια χρονοβόρα δεύτερη φάση αποσπάσεων και να χαθούν επιπλέον ώρες διδασκαλίας. Επιπλέον, να τονίσουμε ότι είναι βαθιά πεποίθησή μας πως η κατάσταση θα βελτιωθεί αισθητά για την επόμενη χρονιά, αν το Υπουργείο λάβει υπόψη του τις προτάσεις που έχουμε ήδη καταθέσει ως όργανο.
Τέλος, να αναφερθούμε και στην πολυαναμενόμενη συνάντηση μαζί σας η οποία ακόμη εκκρεμεί, παρά το γεγονός ότι έχετε ήδη κάνει δεκτό το σχετικό αίτημά μας.  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: