Από το νέο σχολικό έτος το Κοινωνικό Φροντιστήριο;

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔04/05/2014 - 21:57 | Author: Newsroom Ipaidia

Από το νέο σχολικό έτος αναμένεται να ξεκινήσει το Κοινωνικό Φροντιστήριο που έχει εξαγγείλει ο υφυπουργός Παιδείας κ. Κεδίκογλου. Αν και οι περισσότεροι ανέμεναν την πιλοτική έναρξή του από το τρέχον σχολικό έτος πλέον τα χρονικά περιθώρια έχουν στενεύσει ασφυκτικά καθώς σε λίγες μέρες ολοκληρώνονται τα μαθήματα και ξεκινούν οι ενδοσχολικές εξετάσεις.

Ήδη έχει εκδοθεί το ΦΕΚ που ορίζει ότι τα μαθήματα σε Γυμνάσια και Λύκεια ολοκληρώνονται την Τετάρτη 21 Μαΐου.

Θυμίζουμε ότι, όπως έχει γράψει το news.gr, το πρόγραμμα έχει ενταχθεί στα χρηματοδοτούμενα προγράμματα του ΕΣΠΑ και αναμένεται οι προσληφθέντες να υπογράψουν συμβάσεις εργασίας διάρκειας 6,5 μηνών, ενώ οι προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν μέσω του ΟΑΕΔ.

Στο πρόγραμμα θα απασχοληθούν νέοι άνεργοι εκπαιδευτικοί ηλικίας έως και 30 ετών και μακροχρόνια άνεργοι ενώ αναμένεται να ισχύσουν τα κριτήρια μοριοδότησης που ίσχυαν και στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία των ενδοσχολικών εξετάσεων, θα κληθούν οι μαθητές να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Τα μαθήματα, εκτός απροόπτου, θα ξεκινήσουν Αύγουστο – Σεπτέμβριο, όπως και στα ιδιωτικά φροντιστήρια, ενώ στόχος του προγράμματος είναι η προετοιμασία και η ενίσχυση των μαθητών σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

Οι ειδικότητες που αναμένεται να προσληφθούν είναι οι ακόλουθες:

1. Φιλόλογοι

2. Μαθηματικοί

3. Φυσικοί

4. Χημικοί

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κοινωνικό Φροντιστήριο έχει ενταχθεί στις επιλέξιμες δαπάνες έως και τις 31.12.2015. Η επιλογή των μαθητών που θα παρακολουθήσουν μαθήματα θα πραγματοποιηθεί με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια από τους Διευθυντές των σχολείων.

Καλόγηρος Βασίλειος

Loading...


  • europalso   ideascentral