Ανοικτή επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας με θέμα τα φλέγοντα ζητήματα της Ειδικής Αγωγής, από τη Μαρία Μαργαρίτη, υποψήφια Αιρετή Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. Αττικής και τ. Αντιπροέδρου / Γ.Γ. Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΑΤΤΙΚΗΣ & Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔23/10/2016 - 19:41 | Author: Newsroom Ipaidia
Ανοικτή επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας
23/10/2016

Κύριοι,
Η σχολική χρονιά και στα σχολεία Εδικής Αγωγής, έχει πλέον ξεκινήσει για τα καλά και επειδή πιθανότατα νομίζετε ότι έχετε φέτος, ξεχωρίσει από τις προηγούμενες χρονιές, επιτρέψτε μου να σας επισημάνω μερικές σημαντικές πτυχές της εργασιακής πραγματικότητας στα σχολεία με επιπρόσθετες ανάγκες για τα παιδιά:
Η Εiδική Αγωγή αντιμετωπίζεται και φέτος όπως πάντα, ανεξαρτήτως πολιτικής χροιάς, σαν ένα βαρίδι, σαν μια καταναγκαστική αγγαρεία από την Πολιτεία.
Τα σχολεία στερούνται του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού αλλά και φυσικά του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού την ιδιαίτερα σημαντικήσυμβολή του οποίου για να κατανοήσει κάποιος θα πρέπει να είναι είτε στο προσωπικού σχολείου είτε εξυπηρετούμενος. Οι ανάγκες καλύπτονται με μπαλώματα και υποσχέσεις προσλήψεων.
Το Υπουργείο, εφαρμόζοντας τις πολιτικές λιτότητας, προσπαθεί να απομακρύνει το μόνιμο προσωπικό (με πολλά χρόνια εμπειρίας) και να το αντικαταστήσει με έκτακτους αναπληρωτές. Δεν είναι όμως όλοι οι χώροι το ίδιο και δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται με οριζόντιες τακτικές. Όχι αν θέλουμε να λέμε ότι ζούμε σε μια χώρα που αντιμετωπίζει με ευαισθησία και εξειδικευμένα τους πολίτες της.
Οι μαθητές που περνούν τις πόρτες των Ειδικών Σχολείων, χρειάζονται περισσότερο από κάθε άλλον μαθητή, την ιδιαίτερη σχέση και την σταθερή παρουσία του “εκπαιδευτή” σαν σημείο αναφοράς και σταθερότητας στη ζωή τους.
Είναι αναποτελεσματικό και αντιεπαγγελματικό και συνεπώς ερασιτεχνικό, να θεωρείτε ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί το Προσωπικό Ειδικής Αγωγής, μέσα από κολόνες του Excel κωφεύοντας μπροστά στις ανάγκες της υπηρεσίας.
Φροντίστε όσο είναι καιρός, την ορθή στελέχωση και την υποστήριξη των Ειδικών Σχολείων και όπως κάθε ένας από εμάς που εργάζεται στην Ειδική Αγωγή, θα εκπλαγείτε ευχάριστα από τα επιτεύγματα των μαθητών με Ειδικές Ανάγκες.
Με εκτίμηση
Μαργαρίτη Μαρία Κοινωνική Λειτουργός
τ. Αντιπρόεδρος, Γενική Γραμματέας ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ / ΠΟΣΕΕΠΕΑ
Υποψήφια Αιρετή ΠΥΣΕΕΠ Αττικής
Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso