Άνοιγμα σχολείων – Πέτσας: Κυρώσεις στους γονείς μαθητών που δεν φορούν μάσκα

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔25/08/2020 - 11:26 | Author: Newsroom Ipaidia
Τελευταία τροποποίηση στις 26/08/2020 - 17:37

: Αν κάποιος μαθητής δεν φοράει , θα μιλάμε για ανευθυνότητα του γονέα, δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο τους υπόλοιπους, είπε και συμπλήρωσε πως οι όποιες κυρώσεις θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

– Μέτρα

Τα παραπάνω ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας, εξαγγέλλοντας κυρώσεις και εναντίον των γονιών για τη μη από τα παιδιά τους.

Για τα , είπε πως θα πρέπει να προετοιμαστούμε για την περιχαράκωση σε περίπτωση κρουσμάτων και τη διαφύλαξη της υγείας των μαθητών.

Ο κ. σημείωσε πως η Πολιτεία λαμβάνει υπόψη της ένα πλέγμα πολιτικών όταν αρχίζει μια σχολική χρονιά. Αν τηρούμε τις βασικές συστάσεις των ειδικών και σε συνδυασμό με τα μέτρα που λαμβάνονται, θα βοηθήσει στο να έχουμε λίγα ή και μηδενικά κρούσματα στα σχολεία.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως από τον Δεκαπενταύγουστο και μετά ο αριθμός των κρουσμάτων ανεβαίνει βραδύτερα απ’ ό,τι εκτιμούσαν οι ειδικοί, οι οποίοι περίμεναν πάνω από 500 κρούσματα την ημέρα.

Παράλληλα, πρόσθεσε δεν έχουμε δει μεγάλη πίεση στο σύστημα Υγείας, ιδίως όσον αφορά τους νοσηλευόμενους σε ΜΕΘ και τους διασωληνωμένους, πρόσθεσε ο Στέλιος Πέτσας.

Ενδεχομένως να υπάρξει έξαρση Οκτώβριο-Νοέμβριο, όταν θα έχουμε έξαρση και των εποχικών ιώσεων, όπως της γρίπης.  • Η Παιδεία στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: