: Η υφυπουργός παιδείας, Ζέττα Μακρή έστειλε επιστολή προς τον υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη για την παροχή έκπτωσης στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Η ανακοίνωση:

Η Υφυπουργός Παιδείας κ. προτείνει την εκκίνηση πρωτοβουλίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την παροχή έκπτωσης από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες στα εισιτήρια των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, με επιστολή της προς τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, που εστάλη την Τρίτη 29 Ιουνίου.

Η κ. Μακρή ανέφερε στην επιστολή της: «Θα ήταν εξαιρετική μέριμνα εάν οι αναπληρωτές δάσκαλοι και καθηγητές μπορούν να λαμβάνουν έκπτωση στα τους καθώς και στα εισιτήρια των οχημάτων τους (ΙΧ και δίκυκλα) για το διάστημα από 30/06/2021 έως και 05/07/2021.

Η έκπτωση αυτή θα αφορά στην κάλυψη των μετακινήσεων των εκπαιδευτικών από το τελικό νησί, στο οποίο ανέλαβαν υπηρεσία για το διδακτικό έτος 2020-2021, προς τους μόνιμους τόπους κατοικίας τους.

Η πρωτοβουλία αυτή θα αποτελέσει αναγνώριση για το έργο των εκπαιδευτικών μας και την προσφορά τους στην εκπαιδευτική διαδικασία, ιδίως, κατά την δύσκολη σχολική χρονιά, που διανύσαμε, λόγω της υγειονομικής κρίσης».