2,1 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση εξοπλισμού εργαστηρίων, υποδομών ηλεκτρονικής μάθησης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔04/08/2018 - 12:30 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Η ενίσχυση των υποδομών και υπηρεσιών ηλεκτρονικής μάθησης και ο εκσυγχρονισμός του εργαστηριακού εξοπλισμού του Πανεπιστημίου Κρήτης προϋπολογισμού 2.100.000,00 εντάσσονται με απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη στο ΕΠ Κρήτη 2014-2020.

Με την απόφαση αυτή, το Πανεπιστήμιο Κρήτης θα αποκτήσει τις απαραίτητες τεχνολογικές προϋποθέσεις αλλά και τις διαδικασίες, ώστε να σχεδιάσει και υλοποιήσει εκπαιδευτικές δράσεις που θα καταστήσουν την ηλεκτρονική μάθηση βασικό συστατικό της εκπαιδευτικής λειτουργίας. Παράλληλα το εκπαιδευτικό προσωπικό καθώς και οι φοιτητές, θα έχουν την δυνατότητα πρόσβασης σε εκπαιδευτικό περιεχόμενο και διαδικασίες από οπουδήποτε, οποτεδήποτε και με οποιοδήποτε ηλεκτρονικό μέσο.

Στόχος του έργου είναι η ενίσχυση της εκπαίδευσης που παρέχει το Πανεπιστήμιο Κρήτης σε τρέχοντα θέματα επιστημών και τεχνολογίας αιχμής, μέσω της διδασκαλίας από απόσταση και της δια βίου εκπαίδευσης σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Με βάση το έργο, θα χρηματοδοτηθούν: Υποδομές υπηρεσιών τηλε-εκπαίδευσης των χειρουργείων Β και Γ του ΠΑΓΝΗ, υποδομές παραγωγής μαζικών ανοικτών διαδικτυακών μαθημάτων, αναβάθμιση εργαστηρίων υπολογιστών, υποδομές τήλε-εκπαίδευσης, ηλεκτρονικής μάθησης και δια βίου εκπαίδευσης, αναβάθμιση κεντρικών δικτυακών και υπολογιστικών υποδομών και υπηρεσιών, προμήθεια μονάδας φασματομετρίας μάζας υψηλής ψιαχωριστικής ικανότητας (high-resolution mass spectrometry, HR-MS) και προμήθεια μονάδας φασματοσκοπίας φωτοηλεκτρονίων ακτίνων-Χ (X-ray Photoelectron Spectroscopy, XPS).

Loading...
  • europalso

    ideascentral